XTERRA futam cunamival nehezítve Hír

Terepsport.hu
2011/03/24
Összecsapás a csendes-óceáni hadszíntéren, Saipan szigetén, a II. világháborús bunkerek és háborús emlékek között
Hirdetés
Idén 10. alkalommal rendezték meg az XTERRA világkupa sorozat egyik leglátványosabb és legkülönlegesebb futamát, Saipan szigetén , a II. világháborús bunkerek és háborús emlékek között . A versenyt az amerikai Shonny Vanlandingham és a brit Sam Gardner nyerte.
Az eseményt nehezítette, hogy a rajt előtt néhány órával még a szökőárral kellett küzdeni a szigeten , a rombolás nyomait helyreállítani.
 
81409-xterra-saipan-2011_02.jpg
 
Gardner magabiztosan vezette végig a versenyt, kimagasló kerékpáros tudásával itt sem tudtak semmit kezdeni az ellenfelek. A japán Takahiro Ogasawara sokáig minden erejét megfeszítve tartotta az angolla a tempót, de ez oda vezetett, hogy a futásra teljesen kimerült, az első három nő is megelőzte.
A női versenyben a svájci Renata Bucher 6 éves győzelmi sorozata ért véget, a kirobbanó formában lévő amerikai Vanlandingham nemcsak a női mezőnyt iskolázta le, hanem a férfiak között is a második legjobb időt szerezte meg!
„ Nagyon jó formában érzem magamat ” – nyilatkozta a győztes – „ célom az idei versenyeket a lehető legnagyobb összpontosítással befejezni, így a világbajnokságra szellemileg is maximálisan fel tudok készülni .”
A szökőár hatása szerencsére minimális volt, köszönhetően a nagyon mély tengernek a sziget körül – így csak a szokásosnál is extrémebb küzdelemben  vehettek részt a versenyzők. Az úszásnál olyan áramlatokkal találkoztak, amelyek percenként más irányba vitték az úszókat , nem lehetett tudni, ki mikor mire számíthat. Baleset ennek ellenére nem történt!
 
2011 XTERRA Saipan eredmények
Férfiak Sam Gardner GBR 2:53:46 Takahiro Ogasawara JPN 3:09:13 Paul Chetwynd CAN 3:37:00 Adam York JPN 3:41:13 Denilson Freitas BRA 3:43:18
Nők Shonny Vanlandingham USA 3:01:09 Carina Wasle AUT 3:06:33 Renata Bucher SUI 3:08:10 Suzie Snyder USA 3:20:12 Mieko Carey JPN 3:30:37
Hirdetés