Poór Brigitta Xterra World Tour győztes Hír

Karafa Balázs
2015/03/30
Poór Brigitta (Merida Team- CST Salamon )megszerezte pályafutása első profi XTERRA World Tour győzelmét
Hirdetés

Az elmúlt hétvégén rendezték az XTERRA World Tour tereptriatlon sorozat, máltai, európai nyitányát!

Poór Brigitta, a Merida Maraton Team-CST Salomon és a győri Széchenyi ESE versenyzője, magabiztos, érett versenyzéssel nyerte a versenyt!

A 1,5km úszást követően Brigi elsőként, közel 1perc előnnyel lépett a partra. Majd a 32km extrém nehéz sziklás terepen vezetett kerékpáros szakasz után Briginek sikerült növelnie a különbséget az őt üldözők előtt. Végül a 11km terepfutás után több mint 3perc előnnyel megnyerte a versenyt!

 

Poór Brigitta Forrás: Karafa Balázs
Poór Brigitta
Kép forrása: Karafa Balázs

 

"A hatalmas szél miatt, ilyesztően nagyok voltak a hullámok. Sikerült jól abszolválnom ezt a kihívást is, már az első szám után sikerült az élre àllnom. A kerékpáros szakasz nagyon nehéz, sziklás volt, egy percet sem lehetett lazítani. Ennek ellenére nekem nagyon tetszett! Páromtól folyamatosan kaptam az információt, hogy ki, hol áll hozzám képest. Ez óriási segítség volt, hiszen a futópályán nagyon átrendeződött mögöttem a sorrend, az osztrák lány közelített hozzám, de sikerült újítanom, és megszerezni az első World Tour győzelmem.

Az április kicsit nyugodtabb lesz számomra, de májusban indul a dömping, hétvégéről hétvégére, további 8 világkupa futamon fogok rajthoz állni! Következik az XTERRA Portugal!"

 

Poór Brigitta Forrás: Karafa Balázs
Poór Brigitta
Kép forrása: Karafa Balázs

 

1. Poór Brigitta HUN 2:37

2. Sandra Koblmüller AUT 2:40

3. Maud Golsteyn NED 2:45

4. Elizabetta Curridori ITA 2:47

5. Luise Fox UK 2:54

 

Hirdetés