Drámai küzdelem a tereptriatlon OB-n Hír

Terepsport.hu;http://www.terepsport.hu
2011/06/28
A világbajnok Poór Brigitta biztos győzelme
Hirdetés
Balatonfüreden rendezte meg az X2S TEAM a tereptriatlon Országos bajnokságot , a Balaton Bike Fest keretében. Az első olyan tereptriatlon verseny volt, ahol a Balatonban úsztak a résztvevők, de más különlegességeket is tartogatott a rendezvény. A férfiaknál drámai küzdelemben a többszörös bajnok és XTERRA Európa-bajnok Medgyes Gábor, a nőknél magabiztosan a sportág hazai világbajnoka, Poór Brigitta győzött.
 
X2S TEAM
 
A rendezvény egyben előversenye volt a visegrádi Európa-bajnokságnak, amely a legjelentősebb rendezvény a sportág hazai történetében, hiszen nemcsak a nemzetközi élmezőny lesz példa nélküli, hanem a világon első alkalommal szerezhetnek bajnoki címet parasportolók tereptriatlonban – az egyik esélyes ráadásul magyar, Boronkay Péter.
 
X2S TEAM
 
A nap a gyerekversenyekkel kezdődött. A legkisebbek és a nagyobbak is a Balaton hideg, hullámzó vízében úsztak, majd megvárták a felnőttek úszását – az esemény egyedülálló volt abban a tekintetben is, hogy az úszás után szünet következett és csak ezután lehetett folytatni már a triatlon szabályai szerint a futamokat.
A felnőtt mezőnyben az elmúlt évek legjobb terep versenyzői mellett számos fiatal is pályázott az elsőségre – azonban ez a sportág mindenképpen igényel rutint, tapasztalatot és megfontoltságot. Mester Bálint többszörös magyar bajnok sokáig vezetett, de a 7 körös kerékpáros pályán lassan felzárkózott rá az U19 Fenyvesi Péter (korábban csapattársa), aki a nap legjobb kerékpáros idejét teljesítette. Mester rutinosan hagyta az előzést, majd a futás első harmadában visszavette a vezetést. Azonban az Európa-bajnok Medgyes még ezt is túlteljesítette, a futás második harmadában beérte az élen haladót. Vele sokáig tartotta a lépést Váraljai Vázsony, de a végső párharcba nem tudott beleszólni – Mester és Medgyes az utolsó métereken is fej fej mellett haladtak, a célegyenesben az atléta múlttal rendelkező Medgyes fantasztikus iramváltással szerezte meg a győzelmet.
 
X2S TEAM
 
A nőknél Poór Brigitta világbajnokhoz méltó tempóban és magabiztossággal érkezett célba, a férfiak mezőnyében is előkelő helyen. Számára egyértelműen a visegrádi Európa-bajnokság az igazi kihívás, ahol komoly nemzetközi ellenfelekkel kell megmérkőznie.
1. Medgyes Gábor 1:18:48 2. Mester Bálint 1:18:51 3. Váraljai Vázsony 1:19:39
1. Poór Brigitta 1:27:21 2. Király Kinga 1:40:41 3. Iklódi Eszter 1:45:15
Hirdetés