Gyorsan futni fárasztó, játszva futni élvezetes Hír

Terepsport.hu
2011/05/30
Kalandpályán a tereptriatlon legjobbjai
Hirdetés
Az amerikai bajnokság és egyben a világ egyik – a versenyzők szavazata alapján - legnehezebb pályáján, az Alabama állambeli Oak Mountain parkban megrendezett XTERRA világkupa versenyen a világ jelenleg két legjobb versenyzője a kanadai Melanie McQuaid és a dél-afrikai Conrad Stoltz szerezte meg az aranyérmet.
 
„ Minden pálya közül ez a kedvencem ” - nyilatkozta Stoltz a verseny végén - „ csodálatos tóban úszunk, a kerékpáros pálya nehéz, technikás, látványos, mégis gyors és lendületes, technikailag is nagyon igénybe vesz mindenkit, a futás pedig nagyon kemény a végén, de csodálatos a nyomvonal. Öröm volt itt versenyezni .”
Ez a verseny egyben Conrad Stoltz jubileumi 40. világkupa győzelme volt!
 
81585-3-xterra-south-east-hugo-mtb_700.jpg
 
Az úszás után még nagyon szoros volt a mezőny, a későbbi győztes a 4. helyen lépett partra. Stoltz kimagasló kerékpáros tudás hamar érvényesült, 2 perccel gyorsabban teljesítette a 30 km-es nagyon nehéz pályán kijelölt távot, mint a második leggyorsabb Dan Hugo és 4 perccel gyorsabban, mint a legnagyobb ellenfele, Josiah Middaugh . A legtöbb előnyt a „Blood Rock” szekción szerezte, egy hatalmas sziklákból kirakott meredek lejtőn, ahol szinte lassítás nélkül száguldott le.
A többszörös világbajnok taktikusan futott, még a nézőknek is kedvezett, hiszen engedte felfutni magára Hugot , de amikor az 200 méter távolságra ért, begyorsított és a célig macska-egér játékot játszva megtartotta előnyét.
„ Gyorsan futni fárasztó, játszva futni élvezetes .” - mondta a meglepett újságíróknak Stoltz .
Melanie McQuaid önmagát és a szakmai közönséget is meglepte, lazábban, könnyedebben versenyzett, mint az elmúlt hetekben.
„ Sokat tanultam az utóbbi időben Conrad tól, igyekszem azokat a tapasztalatokat hasznosítani, amelyek neki is segítenek. Az egyik legfontosabb, hogy a versenyt, a pályát élvezettel, lazán kell fogadni, bármit is hoz! Nem szabad görcsölni a versenyen, el kell engedni a gondokat. Ez filozófia – és egyben a személyes siker záloga. Ez a pálya segít ebben, hiszen olyan, amilyennek kell lennie – nehéz, kalandos, élvezetes, trükkös, meglepő .”
 
81585-5-xterra-south-east-hugo-run_700.jpg
 
Shonny Vanlandingham visszavágást tervezett a világbajnokságon elszenvedett kudarcáért, de hiába kerékpározott és futott a leggyorsabban, McQuaid úszó előnyét, nem tudta behozni, hiszen a kanadai hölgy is fantasztikus tempót diktált mindhárom számban.
Harmadikként a svájci Renata Bucher , a magyar U23 világbajnok Poór Brigitta márkatársa érkezett célba.
A verseny több résztvevője is jelentkezett a visegrádi Európa-bajnokságra , ahol ehhez a pályához nagyon hasonló körülmények között versenyezhetnek a résztvevők.
 
Eredmények Férfiak 1 Conrad Stoltz 37 Stellenbosch, South Africa 2:22:22 2 Dan Hugo 25 Stellenbosch, South Africa 2:22:41 3 Josiah Middaugh 32 Vail, Colorado 2:26:05 4 Craig Evans 33 Hendersonville, Tennessee 2:27:40 5 Nicolas Lebrun 38 Digne, France 2:30:52
Nők 1 Melanie McQuaid 37 Victoria, B.C., Canada 2:39:58 2 Shonny Vanlandingham 41 Durango, Colorado 2:41:31 3 Renata Bucher 33 Lucerne, Switzerland 2:44:36 4 Christine Jeffrey 38 Guelph, Ontario, Canada 2:47:48 5 Emma Garrard 29 Park City, Utah 2:50:28
Hirdetés