aki keres, talál
Hirdetés

Túra, túraútvonal

Szuchy Brigitta
Markazi körtúra
10.7Km Közepes Túra

A Markaz központjából induló túra egy igazi rejtett gyöngyszem a kirándulók számára. A túra során csak nagyon ritkán lehet belebotlani más túrázókba, ezért kifejezetten ajánlott azok számára, akik egy csendes elvonuláson szeretnék magukba szippantani a természet energiáit.

#túrázás
Nyáry Tamás

A Vilonyai parkerdő tipikusan az a hely, ahol kis területen nagyon sok mindent fel lehet fedezni, és mindezt úgy, hogy esélytelen valamilyen rendszer szerint ösvényekre tervezni utunkat, mert akármerre megyünk, mindenhol ismertető táblákat találunk az itt élő növényekről… még ott is ahol nincs ösvény. Ezért én ugyan rajzoltam egy ajánlott útvonalat, de szinte teljesen felesleges azt követni, mert a mezőkön is lehet kóborolni a hegyoldalban. A kihívás inkább az, hogy ki hány táblát talál, ebben akár versenyezni is lehet.

#tanösvény
#túrázás
Nyáry Tamás

A Szentgáli tiszafás nem Szentgálhoz, hanem inkább Bándhoz van közelebb, de ne akadjunk fenn a kicsiségeken, a Miklós Pál-hegy feltétlenül bejárandó helyszín, az itt található különleges fauna miatt. Amikor meglátod ezt a páratlan hangulatú helyet, nehezen hiszed el, hogy ez bizony nem kézzel telepített erdő, hanem teljes mértékben a természet alkotta. Sűrűjében járva képzeletedben mesék hősei tűnnek fel.

#túrázás
Benecz Ferenc

Ha Erdély legtávolabbi szegletében, Brassó és környékén járunk, érdemes egy kis, a várostól dél-keleti irányba 16 kilométeres kitérőt tennünk a Hétlétra-vízesés (románul: Canionul Șapte Scări) megtekintéséhez.

#túrázás
Nyáry Tamás

Idén hetedik alkalommal került megrendezésre a Fjällräven Vándortúra az Equinox Trekking Club Egyesület szervezésében a svéd Fjällräven támogatásával. Az 5 napos Balaton-felvidéki vándorláson összesen 143 túrázó vett részt, akik teljes túra felszerelésükkel a hátizsákjukban teljesítették a rövidebb 80, vagy a hosszabb 110 km-es távot. A mezőnyben idén már számos külföldi résztvevő is rajtolt, összesen 11 országból érkeztek túrázók.

#túrázás
Hirdetés
Nagy Árpád

Könnyű túra, gyönyörű kilátás.

#túrázás
Kakuk András

Túra az 1257 mk magas Skrzyzne-re

#túrázás
Nyáry Tamás

Rendetlenségről szó sincs, sőt a terület meglepően rendezett és szemet gyönyörködtető, a magyarázat, hogy ez a csodás erdőfolt Pápasalamon és Kup község között helyezkedik el a Bakonyalja és a Kisalföld határán, és ha erre járunk feltétlenül járjuk végig az itt található Tallós Pál tanösvényt, ahol a Körös-patak mentén kalandozhatunk erdőkön, mezőkön, mocsaras területeken át, közben megismerkedhetünk az élővilággal, és több fajta igen érdekes és védett virággal. A rendezettség pedig tényleg nem vicc, a tanösvény nyomvonala 1 méter szélesen le van kaszálva, eltéveszthetetlen útvonal és megkapóan hangulatos.

#tanösvény
#túrázás
Hirdetés
Nyáry Tamás

Sok forrásból olvasható, hogy a Somló egy elvándorolt tanúhegy. Mások szerint amikor egy óriás erre járt és elbotlott a Bakonyban, akkor a kalapja lerepült a fejéről. Jogos a sok találgatás, hiszen meglepően messze esik a hozzá nagyon hasonló Balaton-felvidéki tanúhegyektől, pedig formára pontosan ugyanolyan mint a Badacsony, a Szent-György-hegy, vagy a Csobánc. Kialakulását tekintve is pont ugyanúgy jött létre. Bazalt sapkájának, valamint sajátos mikroklímájának köszönhetően a borairól vált igazán híressé a hegy, de vajon hányan tudják, hogy egy nem elhanyagolható méretű vár is van rajta? Szerintem több napra érdemes ide eljönni, mert több káprázatos természeti csodát is felfedezhetünk a hegyen, ha körbe túrázzuk, és így akkor a kulináris élvezetek sem maradnak el.

#tanösvény
#túrázás
Benecz Ferenc

Az Alpok Adria Trail Ausztriából, Heiligenblut feletti Pasterze gleccsertől indul, hogy cirka 750 kilométerrel később, 3 ország érintésével Trieszt mellett, Muggia tengerpartjánál érjen véget. Ezen túránk a 25. szakasz, mely a Soca mentén, az outdoor sportok középpontjától indulva az isonzói csaták egyik meghatározó helyszínénél ér véget.

#alpe-adria trail
#túrázás
Benecz Ferenc

Az Alpok Adria Trail Ausztriából, Heiligenblut feletti Pasterze gleccsertől indul, hogy cirka 750 kilométerrel később, 3 ország érintésével Trieszt mellett, Muggia tengerpartjánál érjen véget. Ezen túránk a 24. szakasz, mely Szlovénia egyik legszebb völgyében, a Soca folyót követve.

#alpe-adria trail
#túrázás
Benecz Ferenc

Az Alpok Adria Trail Ausztriából, Heiligenblut feletti Pasterze gleccsertől indul, hogy cirka 750 kilométerrel később, 3 ország érintésével Trieszt mellett, Muggia tengerpartjánál érjen véget. Ezen túránk a 23. szakasz, mely a Júlia Alpok egyik nevezetes hágóján halad keresztül.

#alpe-adria trail
#túrázás
Nyáry Tamás

Ezen a túrán egy igazán szép barlangbejáratot keresünk fel, közben felfedezzük a hasonlóságot a Hawaii szigeteken található Mauna Kea és a Kab-hegy között, ugyanis mindkettő pajzs vulkán, a felszíni formák és kőzetek pedig ugyanúgy alakultak ki mindkét helyen. Könnyű körséta számos látványossággal.

#tanösvény
#túrázás
Hirdetés
Hirdetés