aki keres, talál
Hirdetés

Túrák, túraútvonalak

Simon Ádám

Kiadós kirándulás szőlődombok mentén, útközben borkóstolási lehetőséggel történelmi borospincékben.

#túrázás
Simon Ádám
WeinWegGols túra és piknik
10Km Könnyű Túra

Tíz kilométeres körtúra (mit körtúra!? körkörös túra) a Gols település menti szőlőföldek között, panorámás kilátópontokkal és hasznos tájékoztatótáblákkal a szőlőgazdálkodásról és a környék sajátosságairól.

#túrázás
Kakuk András

Rövid, igazán gyönyörű túra rengeteg menedékházzal

#túrázás
Kakuk András
Gerinctúra Donovalyban
5.4Km Könnyű Túra

Donovaly legszebb és legkönnyebb túrája.

#túrázás
Kakuk András
Via Paradiso Seeboden Egelsee
10.8Km Könnyű Túra

A Via Paradiso 3. szakasza

#túrázás
Hirdetés
Kakuk András

A Via Paradiso második szakasza

#túrázás
Nyáry Tamás

Nem csak a túrázót, magát az embert is mindig vonzza az, ha legekről van szó. A környéken élő népek fantáziáját is megmozgatta a Zengő, a szájhagyomány egy mondát őriz róla. A Mecsekben járva ezért kihagyhatatlan, hogy meg ne másszuk, már csak azért is, mert a hegység legmagasabb hegye. Fedezzük hát fel a csúcsot és a kilátóból elénk táruló káprázatos panorámát.

#túrázás
Nyáry Tamás

Ezt a túraútvonalat a látványos természeti értékek mellett történelmi csodák is színesítik. Bejárjuk a közel hetven éve méltán népszerű kirándulóhelyet, az Éger-völgyet és felkapaszkodunk a Jakab-hegyre, ahol nem csak a Pálos szerzetesek kolostorának maradványait látogatjuk meg, hanem Magyarország legnagyobb alapterületű földvárának még ma is látható sáncait is felfedezhetjük az erdőben.

#túrázás
Hirdetés
Nyáry Tamás

Kővágószőlős neve rögtön elárulja létezésének történetét, hiszen azonnal látható, hogy a környék mediterrán déli lejtőinek szőlőtermesztése és a Jakab-hegy vörös homokkövének bányászata okán jött létre. Ha az ipartól eltekintünk - ami már meg is szűnt - egy csodás helyet kapunk a turizmus szempontjából, bortúrákhoz és a környék káprázatos homokkő szikla tornyainak és kilátó pontjainak felfedezéséhez. Irány a Babás-szerkövek és a Zsongorkő.

#túrázás
Takács Viktor
Nyúli finomságok
15.4Km Közepes Túra

Hosszú túra Nyúlról egészen az Écs határában fekvő Rábaringig, érintve a Sokoró legmagasabb pontját, a Szent Pál-hegyet majd a Nyúli pincesort

#túrázás
Takács Viktor
Győrújbarát Varázsvölgy
12.3Km Közepes Túra

Izgalmas túra a Varázsvölgyből indulva az Árpád-kúthoz majd a Lila-hegyi kilátóhoz

#túrázás
Kakuk András

A leggyorsabb út a csúcsig

#túrázás
Nagy Árpád

A Fehér-völgyből az Őz-sziklára, majd onnan a Palánkos-völgybe vezető túra a könnyebb tátrai túrák közé tartozik, ahol nyár elején gyönyörű havasi virágok szegélyezik utunkat.

#túrázás
Hirdetés
Hirdetés