aki keres, talál
Hirdetés

Túra, túraútvonal

Bükk

Ezen a túrán bejárhatod Lillafüred legszebb kilátópontját, a Fehérkőlápai sziklákat és közben arra is fény derül, hogy mi köze van Herman Ottónak a puskaporhoz.

#bükk
#túrázás
Bükk

Túrázd körbe Lillafüred leglátványosabb természeti értékeit kezdve a Hámori-tótól a Garadna-völgy legszebb kilátópontjain át, az őskori leletekben bővelkedő barlangokig és a karsztforrásokig.

#bükk
#túrázás
Bükk

A Tatárjárás korában épült Diósgyőri vár önmagában a kulturális csoda, rengetegen keresik fel nem csak a helyreállított részei miatt, de rengeteg kulturális eseménynek is helyet ad évről évere.

#bükk
#túrázás
Bükk

Ha sebes akkor magasról folyik, és ehhez létrára kell mászni, vagyis inkább a Létrás-tetőre, ahonnan aztán eljutunk a Sebes-víz patakjához, amely az ország leggyorsabb folyású patakja.

#bükk
#túrázás
Bükk

Majláth Andókúti tekergés

18.9Km Közepes Túra

Mivel a Lillafüredi kisvasút Majláth – Andókút keskeny nyomtávú kisvasútja csak ünnepi alkalmakkor és előre rendelt csoportos időpontokban jár, így most egy hosszabb távú túrával érkezem, ráadásul jó sok minden látnivaló is akad közben. A közel 20 km-es távolság egy szép egész napos túrát ígér, persze aki rövidebb távokhoz van szokva, az két külön karikában is bejárhatja a környéket.

#bükk
#túrázás
Hirdetés
Bükk

Az Örvénykő, vagy más néven Pogányoltár a Kis-Fennsík peremén áll 773 méter magasan, és odafentről káprázatos kilátás nyílik Mályinka és Tardona irányába.

#bükk
#tanösvény
#túrázás
Bükk

Most a Kácsi Várhegy tövében található juhász barlanglakást és a hodályt fedezzük fel, majd ellátogatunk a Kis-Farkas-kő csúcsára is, ahol egy barlangot is találunk, no meg szép idő esetén elég látványos kilátást is.

#tanösvény
#túrázás
Bükk

A Bükk déli lejtőin a vulkáni tevékenységnek köszönhetően több száz méter vastag riolittufa réteg rakódott le a talajra és ezekből alakultak ki káprázatos sziklák és szikla formációk.

#tanösvény
#túrázás
Hirdetés
Bükk

Az egész hegység uralkodó kőzete a mészkő, errefelé viszont az egész környék bővelkedik a vulkáni eredetű puha anyagú riolit tufában.

#tanösvény
#túrázás
Alsó-Ausztria

Változatós sítúra (vagy hótalpas) útvonal Lackenhof sípálya parkolójából az Ötscher csúcsához

#sí
#túrázás
Kőszegi-hegység

Az 1-es Kéktúra szakaszt több részletben teljesítettük, nézd meg a teljes útvonalat nálunk.

#kéktúra
#túrázás
Cserhát

Országos Kéktúra 19/2 Terény-Hollókő

25Km Könnyű (Családi) Túra

A 19-es Kéktúra szakaszt - Terénytől Hollókőig - gyerekekkel, több részletben teljesítettük. Nézd meg a teljes útvonalat nálunk.

#kéktúra
#túrázás
Pilis

Prédikálószék

7Km Közepes Túra

Magyarország egyik legszebb panorámája érhető el a helyenként mászósabb és néhol morcosnak tűnő, de valójában átlagos túrázó számára is könnyedén teljesíthető túraútvonalon.

#túrázás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés