Elkezdődött az extrém tereptriatlon szezon - idén is esélyesek a magyarok! Hír

www.terepsport.hu
2012/02/28
2012-ben, az olimpiai évében még nagyobb szükség van a szokatlan, kalandot és élményt jelentő, nem behatárolt sportokra.
Hirdetés

Az idei év első extrém tereptriatlon világkupafutama, az XTERRA Totalsport SA hatalmas fesztivál keretében zajlott le Dél-Afrikában, ahol nemcsak a közel 1200 induló, hanem a több világsztárt felvonultató mezőny is jelzi, a sportág nemcsak a kivételezettek sportja.

 

82189-Carina-Wasle-MTB.jpg

 

Az első futamon kiélezett csatában a 4-szeres XTERRA világbajnok Conrad Stoltz szerezte meg a győzelmet Stuart Marais előtt. A dobogó harmadik fokára  a helyi fiatalok bálvány, Dan Hugo állhatott. Szoros versenyben az utolsó métereken maradt le a dobogóról a különleges kalandjairól híres német Nico Pfitzenmaier. A női versenyt Carla Van Huyssteen nyerte az osztrák világklasszis Carina Wasle előtt . A sportág hazai legjobbjait felvonultató X2S TEAM idén is készül címvédésre, elsősorban a világbajnok Poór Brigitta révén, de új versenyzők is csatasorba állnak magyar színekben, az előrejelzések alapján újabb jó eredményekkel gazdagítani a multisportok hazai gyűjteményét.

 

82189-XTERRA-Totalsport-podium.jpg

 

A hétvégi dél-afrikai fesztiválon közel 1200 induló ért célba a három nagy és a több kisebb sportversenyen. Legnagyobb tömegeket a terepfutás vonzotta, de a két különböző nehézségű tereptriatlon versenyen is több, mint 600 versenyző állt rajthoz. A gyerekprogramok, sportbemutatók pedig színes családi eseménnyé varázsolták az évekkel ezelőtt még csak keveseket érintő sportágat.

Fotók: XTERRA
Hirdetés