Új helyszínen a világ legrégebbi tereptriatlon versenye Hír

Terepsport.hu;http://www.terepsport.hu
2011/08/19
Az egri versenyt 19 éven át Ostoroson rendezték meg, idén Felsőtárkányban egy nemzetközi szintű pályán és környezetben...
Hirdetés
A biatlon bajnok Gombos nyáron is verhetetlen
Az 20. egri tereptriatlon versenyt Gombos Károly magyar biatlon és sífutó bajnok nyerte, aki nemrégen teljesítette első Ironman versenyét is. Gombos egyenletes teljesítményt nyújtott mindhárom számban, de ez a korosztályos Európa-bajnoki győzelme után nem is meglepő, noha a mezőny nagyon erős volt, több korábbi magyar bajnok is pályázott az első helyre.
Az egri versenyt 19 éven át Ostoroson rendezték meg, idén Felsőtárkányban egy nemzetközi szintű pályán és környezetben, ahol a számos nemzetközi versenyt megjárt sportolók is elismerésüket fejezték ki a pálya szépsége és nehézsége miatt.
A Szikla-forrás táplálta tóban az úszás felejthetetlen élmény volt, 16 fok körüli vízből frissen ugrott ki mindenki, a gyerekverseny résztvevői is.
Gombos az úszásnál még közel 1 perc hátránnyal lépett partra, de a nehéz és meredek kerékpáros pálya első szakaszán már felért a mezőnyre, a Bükk hegység fantasztikus lejtőin pedig csak Mester Bálint tartotta vele a lépést az első körben. Az üldözők között volt Váraljai Vázsony, Csányi Róbert, Szente Dániel és Pálfy Máté, mindannyian az utóbbi idők sikeres versenyzői, de ők elsősorban a dobogós helyekért harcoltak.
A futó számban is Gombos bizonyult a legjobbnak így győzelme fölényes volt. Második helyen Mester Bálint (ELTE-BEAC) érkezett célba, a bronzérmet Váraljai Vázsony (X2S TEAM) – Gombos csapattársa – szerezte meg. A női versenyt élete első tereptriatlonján induló Dr.Kiss-Polauf Marianna nyerte.
A magyar tereptriatlonisták közül Poór Brigitta (X2S TEAM) túl van a cseh XTERRA Világkupa futamon, ahol U23 elsőséget szerzett, készül az Európa-bajnokságra és a legszebb magyar versenyre, a piliscsabai Életfa Terepfesztiválra és Országos Bajnokságra.
Hirdetés