Magyar csapat a tereptriatlon Világbajnokságon - esélyek és ellenfelek Hír

Terepsport.hu
2011/04/28
Spanyolországban a világon első alkalommal rendezik meg a minden szakágat és alszervezetet egyesítő tereptriatlon világbajnokságot.
Hirdetés

Mostanáig az olimpiai triatlont szervező ITU és a tereptriatlont világszerte népszerűvé tevő XTERRA külön utakon járt, de látva a tereptriatlon növekvő népszerűségét minkét szervezet nyitott a másik felé, ennek köszönhetően a spanyolországi világbajnokságon eddig soha nem látott mezőny gyűlik össze – köztük a Magyarországon júliusban megrendezésre kerülő Európa-bajnokság küldöttsége.

A magyar csapat kéz kiemelt PRO kategóriás tagjai: Poór Brigitta, aki az XTERRA versenyeken már Európa- és Világbajnoki címet is magáénak tudhat U23 kategóriában illetve Sipiczki Csaba, aki többszörös magyar bajnokként és számos nemzetközi verseny dobogósaként lép a rajtvonalhoz.

 

\"81493-xterra-maui-poor-brigi-ceremony2_600x400.jpg\" 81493-tereptriatlon-rajt_800x600.jpg

 

A magyar csapatot erősíti szenior kategóriában Dezső Sándor a magyar triatlon örökifjú versenyzője, aki a korosztályos versenyben esélyes jó eredményre, illetve Tóth Viktor a magyar tereptriatlon reneszánszának elindítója és az Európa-bajnokság fő szervezője.

Az mezőnyben a triatlon számos világ- és olimpiai bajnoka mellett az extrém változat (XTERRA) és más „saras” sportok versenyzői is nagy számban jelennek meg.

 

\"81493-tereptriatlon-rajt_800x600.jpg\" 81493-xterra-maui-poor-brigi-ceremony2_600x400.jpg

 

Néhány név az illusztris mezőnyből: Eneko Llanos (triatlon világbajnok), Olivier Marceau (triatlon világbajnok, többszörös olimpikon), Ivan Rana (többszörös világkupa dobogós), Conrad Stoltz (kétszeres olimpikon, 4-szeres XTERRA világbajnok).

A női lista is figyelemreméltó: Carina Wasle (téli triatlon világbajnok, többszörös világkupa győztes), Melanie McQuaid (3-szoros XTERRA világbajnok), Renata Bucher (többszörös Európa-bajnok, svájci MTB válogatott), Marion Lorblanchet (extrém síelő, XTERRA világkupa helyezett).

 

\"81493-poor-brigitta-x2s-team_600x900.jpg\" 81493-poor-brigitta-x2s-team_600x900.jpg

 

A magyar csapat eredményei és az Európa-bajnokság szervezése nyomon követhető a oldalon.

 

Forrás és további részletek: www.terepsport.hu Fotó: X2S

 
Hirdetés