Tereptriatlon egy katonai dzsungel kiképzőtáborban Hír

terepsport.hu;http://www.terepsport.hu
2010/06/09
Az XTERRA Amazon versenyre Brazíliában került sor, Manaus város közelében, ahol a brazil hadsereg központja található.
Hirdetés
Ennek megfelelően katonai terepjárókkal és szállító járművekkel jutottak a versenyzők a verseny helyszínéhez, ahol senki nem látta előzetesen közülük a pályát!
 
Csak a versenyközpontba utazás több órát vett igénybe, többek között rajtaütő motorcsónakokkal az Amazonason 1 óra eszeveszett száguldással. A versenyzők szerint kísértetiesen hasonlított a Schwarzenegger-féle Ragadozó nyitó jelenetére, hiszen hajnali 4-kor indult a konvoj.
 
80790-xterra-amazon-trail-running.jpg
 
Megérkezés után reggeli és megnyitó ünnepség – reggel 7-kor. A 300 versenyző az Amazonasban úszott, hatalmas sárga bójákkal és katonai motorcsónakokkal kísérve. Branden Rikita nagy előnnyel lépett partra, a meglepetést azonban a 3. helyen érkező helybéli 14 éves Juliana Cruz okozta, aki fiatal kora ellenére fantasztikus tempót úszott - váltójuk meg is nyerte a versenyt.
A hihetetlenül nehéz és sáros pályán a vezető amerikait a többszörös brazil bajnok a táv felénél előzte meg - aki nincsen hozzászokva az esőerdőben kerékpározáshoz, az nagy hátránnyal indul. Az ösvények egy részét előző nap nyitották az elit egységek katonái fizikai gyakorlatozásképpen...
 
80790-xterra-amazon-mud-biking.jpg
 
A női mezőnyt Jenny Smith vezette és tempója elegendő okot adott a korai örömre - mindenkit biztosan utasított maga mögé, a többszörös defektek ellenére. Rakita nem tudta összeszedni magát, dehidratációval küzdött (az esőerdőben!), visszaesett az 5. helyre.
A verseny pályája egyre sárosabbá vált, már a futás is szenvedés volt. A célban a hadsereg orvosi alakulatai várták a versenyzőket, mindenkit példásan elláttak. Gyors összepakolás után utazás vissza, az esti partin már mindenki örömmel mesélte a kalandjait. Zárószámként egy éjszakai terepfutáson vehettek részt a versenyzők, illetve a közönség közül bárki. Jövőre nagy valószínűséggel világkupa futamot rendeznek az Amazonas mellett!
 
80790-xterra-amazon-finish.jpg
Hirdetés