Rövid távon is bizonyított a X2S TEAM Hír

terepsport.hu;http://www.terepsport.hu
2010/08/23
Sipiczki és Poór győzelme a tereptriatlon OB-n
Hirdetés
Nagy nyári kánikula várta a Tereptriatlon Országos Bajnokság résztvevőit a Nógrád megyei Nőtincs község, ahol évek óta rendezik a sportág hazai jelentős eseményét. Mint megalakulása óta olyan sok alkalommal, idén is többszörös X2S TEAM siker született – Poór Brigitta révén a női, Sipiczki Csaba révén a férfi bajnoki címet is a „cross-to-save”-sek szerezték meg.
 
A nőtincsi tó és környéke tökéletes helyszín a bajnoki futamhoz, hiszen mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek érdekes és izgalmas pályát biztosít. Elsőként a felnőtt futam indult: 400 m úszás, 16 km MTB és 4,5 km terepfutás. A táv rövidségéra való tekintettel hatalmas lendülettel indult a mezőny, az élen Csányi Róbert, Sipiczki Csaba, Szente Dániel és Poór Brigitta úsztak és indultak kerékpározni. A második szám komoly kihívásokkal szembesítette a versenyzőket, nemcsak a változatos terep és a meredek emelkedők miatta, hanem az erdei szakaszon lényegében térdig mocsárban keltek át a patakon.
 
80959-x2s-ostoros-2007_x2s_10.jpg
 
Az élen Sipiczki és a hatalmas tempóban felzárkózó Pálfy Máté vívtak nagy csatát, mögöttük Csányi és Váraljai Vázsony, valamint a női mezőnyt ekkor is vezető Poór. Ellenfele a címvédő Dósa Eszter az úszásban szerzett hátrányát – hiába tekert MTB országos bajnokhoz méltó tempóban – nem tudta ledolgozni a futásig, ahol ez Briginek óriási lendületet adott és még növelte is előnyét. Eszter idén számos kerékpár versenyen állt dobogón, nem volt oka igazán szomorkodni.
Sipiczki biztosan tartotta az előnyét, bár a fiatal Pálfy nehéz perceket okozott neki a futáson is. Az első hat befutó között 3 X2S csapattag is volt (Sipiczki, Szente, Váraljai), mögöttük Tóth Viktor 7. helyével megszerezte a Master bajnoki címet.
 
80959-x2s-ostoros-2007_x2s_23.jpg
 
Az újonc és gyermek, serdülő versenyben a legkisebbeknek is alkalmuk volt tereptriatlonozni, ahol a GyőrSE sportolói ismét számos győzelmet szereztek – ebben a gyöngyösi klubban van talán a magyar tereptriatlon jövője. Lelkesedésük alapján mindenképpen. A nagyobbak között a több sportágban, számos országos bajnoki címmel rendelkező Brogli Réka látványos versenyzést mutatott, hiszen nemcsak megnyerte a korosztályos versenyt, de a vele egykorú – vagy idősebb – fiúk között is a legjobbakkal futott be a célba.
 
80959-x2s-ostoros-2007_x2s_46.jpg
 
A versenyen BIOrganik marcipánnal és a 9Bar energia szelettel frissítettek a versenyzők, amelyek a legtisztább alapanyagokból az egészséges életmód elvei szerint készülnek. A X2S eseményeken mindig külön gondot fordítanak a sorozat szervezői, hogy a lehető legjobban képviseljék azokat az elveket, amelyek az egészséges és természetes életmódot követik. A folyadék-utánpótlást a nagy melegben az X-Iont energia itala biztosította.
A nőtincsi hagyományokhoz híven családias és hangulatos eredményhirdetésen vehetett rész, aki ott maradt a szervezők által biztosított gulyáspartira.
A Vitalitás SE és Nőtincs közössége nagyon szép és hangulatos bajnoki futammal zárta az idei tereptriatlon szezont.
 
80959-x2s-ostoros-2007_x2s_71.jpg  
 
Eredmények:
Férfi országos Bajnok: Sipiczki Csaba (X2S-KONA TEAM) Női országos Bajnok: Poór Brigitta (X2S-KONA TEAM)
Részletes eredménylista a www.3x2s.hu oldalon.
A X2S sorozat következő állomása:
Október 2.-án, Piliscsabán egy teljes napon át – reggeltől estig – a terepsportoké a főszerep: a Pázmány Péter Egyetem területén berendezett versenyközpontból terepfutás, terepkerékpár és nemzetközi terepduatlon verseny mellett számos egészséges életmóddal foglalkozó program várja a sportolókat és az érdeklődőket.
 
Hirdetés