Vajon mi fő ki Gianni snowboardozásából?! Hír

Magyar Snowboard Szövetség
2012/01/11
Gianni Annoni negyven évesen komoly kihívás elé állítja magát és elindul egy snowboard versenyen, Varsban.
Hirdetés

Gianni élete legveszélyesebb versenyére készül. Az olasz étteremtulajdonos ugyan 3 éves kora óta síel, soha nem indult még országos snowboard versenyen. Pláne nem 3000 méter magasból, ahol egy szinte függőleges falon kell lecsúsznia.  Gianni azonban eltökélt, és semmi sem tántoríthatja el tervétől: rajthoz áll Franciaországban a Naturelle Országos Freeride Bajnokságon , a legprofibb snowboardosok között.

 

82089-Naturelle-Freeride-Magyar-Bajnoksag-11-.jpg

 

2012. február 4-11. között, a Magyar Snowboard Szövetség ajánlásával és a Burn támogatásával veszi kezdetét a Freeride magyar OB, amelynek a Provence-Alpok-Cote d'Azur hármasa által határolt Vars ad otthont . A freeride szubkultúra egyre nagyobb teret hódít hazánkban is. Évről-évre többen döntenek úgy, hogy a tömegtől távol, a friss szűzhóban szeretnének csúszni, és eggyé válni a természettel. Aki próbálta már tökéletes csendben, térdig érő szikrázó porhóban a snowboardozást, az pontosan tudja, milyen élmény ez…leírhatatlan.

A Freeride versenyen mindenki saját maga választhatja ki az útvonalat a cél és a rajt között. Az egyéni stílusokat 3 francia bíró (IFSA bírói kritériumoknak megfelelően) pontozza majd. Az ugrásokon és a gyorsfordulókon keresztül mindenki bemutathatja a saját stílusát.

A tavalyi győztes Sticzay Péter 2010-ben indult először freeride versenyen és a mezőny elején végzett. Nem titkolt célja, hogy idén szintén jól szerepeljen: “ Már több mint 15 éve versenyzem a snowboard összes többi számában, de lássuk be a freeride az egy egészen más műfaj. Igazából mindig is ez volt az álmom. Úgy érzem, a tudásomhoz még rengeteg ismeretet kell hozzátennem, hogy azt mondhassam, freerider vagyok. Nagyon régóta csúszom pályán kívül, és a szűzhavazásnál nem tudok gyönyörűbb sportot ” – mondta a többszörös kupagyőztes és magyar bajnok snowboardos, aki idén még gondosabban figyeli majd meg a terepet és választja ki az útvonalát, valamint a sziklákról való leugrásban is szeretne fejlődni, hogy még folyamatosabb legyen a csúszása.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy az olasz mesterszakácsnak milyen képességei vannak a szikláról történő leugrás területén, de az biztos, hogy snowboard már volt a lábán. „ Minden évben elmegyek a hegyekbe csúszni, mert a friss levegő, a hó látványa nagyon nyugtat. De idén nem egy hagyományos snowboard táborra vágytam, úgy gondoltam, megmérettetem magam és elindulok egy versenyen is, amelyet történetesen Franciaország legszebb hegyén rendeznek. Itt a kikapcsolódás és az igazlom is adott ”– mesélte Gianni, akitől megtudtuk, vakmerősége egyszer már csúnya véget ért. Huszonhárom évesen ugyanis síbalesetet szenvedett és műteni kellett a lábát. Ekkor váltott snowboardra, amit egyáltalán nem bánt meg, sőt.

 

82089-Gianni-1-.jpg

 

„ Olaszországban már egyszer részt vettem egy helyi versenyen, de annyira ügyetlen voltam, hogy értékelhetetlen volt a teljesítményem ” –  nevetett Gianni, aki azóta sokat fejlődött és február 4-ig, a tábor kezdetéig folyamatos edzésben tartja magát: pilatesezni jár, biciklizik és még a dohányzást is abbahagyta.

„ Nem akarom megnyerni a versenyt, de ennek a sportnak nem is ez a lényege. Megvan bennem a versenyszellem, ugyanakkor meghagyom a lehetőséget a fiataloknak. Egyszer ők is öreg rókák lesznek ” – jegyezte meg viccesen.

A pályán kívüli csúszás életre szóló élményt nyújt, azonban cseppet sem veszélytelen, ezért a szervezők kiemelten fontosnak tartják, hogy csak kellően felkészült riderek vágjanak neki. Az Ortovox lavina tréning kiváló lehetőség arra, hogy a Naturelle Országos Freeride Bajnokság résztvevői tesztelhessék magukat. A résztvevők képzett szakemberektől tanulják meg, hogyan növelheljék túlélési esélyüket, és gyakorolják a mentést szimulált helyzetben.

A verseny mellett idén is számos szórakoztató program várja a tabor résztvevőit. Az éjszakai síelés mellett idén is megrendezésre kerül a nagy népszerűségnek örvendő tábortüzes buli, valamint az egy hét alatt számos túra szerveződik a szűzhóban.

A szórakozás mellett, a Naturelle a környezetvédelem elkötelezett híveként idén több olyan programot és lehetőséget is kínál, ahol  a környezettudatos magatartásra kívánja felhívni a résztvevők figyelmét. Hiszen mindannyiunk közös érdeke, hogy megóvjuk a természetet, és még sokáig élvezhessük kincseit.

További információ : www.naturelle.hu
Hirdetés