Tél a Hochkönig régióban, az érzelmek csúcsán

Tél a Hochkönig régióban, az érzelmek csúcsán

Hochkönig Tourismus GmbH
2016/10/15
A Hochkönig régió nemsokára hófehér ruhát ölt és legszebb oldaláról mutatja magát az ide érkezőknek.
Hirdetés

Salzburg tartomány legszebb síterepe

Számtalan síterep büszkélkedik azzal, hogy az adott kategóriában ők a legszebbek, legnagyobbak vagy nekik van a legváltozatosabb kínálatuk. Az azonban tény, hogy Salzburg tartományban alig találni még egy olyan régiót, amely olyan csodás kilátással büszkélkedhet, mint a Hochkönig.

A Maria Alm, Dienten és Mühlbach között található, 120 kilométernyi sípályahálózat szinte minden pontjáról mesés kilátás nyílik a régió névadójának számító impozáns hegyvonulatra.

A családokra a helyi síiskolák nagyszerű ajánlatai és kedvezményei, valamint a kifejezetten a gyermekeknek és kezdőknek kialakított speciális sípályák várnak. 

A legjobb az egészben, hogy a másfél napos síbérlettől kezdve a látogatók a Ski amadé síszövetség valamennyi sípályáját használhatják. Az összesen 270 felvonóval összekötött, 760 kilométernyi sípálya korlátlan téli élményeket ígér. Egyedülálló kaland a síelés szerelmeseinek többek között a világkupa-sorozat olyan legendás helyszínein is, mint Schladming, Flachau vagy Altenmarkt-Zauchensee.

 

Királytúra 5 hegycsúcson át Forrás: Hochkönig Tourismus GmbH (c) Johannes Felsch

Királytúra 5 hegycsúcson át
Kép forrása: Hochkönig Tourismus GmbH (c) Johannes Felsch

Az Alpok egyik legkedveltebb sítúrája: a Királytúra

32 kilométernyi sípálya és több mint 6700 méternyi szintkülönbség.Öt hegycsúcs egymással összekötve, fejedelmi panoráma a Hochkönig hegységre és látványos sípályák: a Királytúra az Alpok legkedveltebb sítúrái közé tartozik. A túra egy nap alatt teljesíthető és az útvonal a régió mindhárom települését érinti, miközben folyamatosan csodás kilátást kínál a Hochkönigre, a Steinerne Meerre és a környező hegyekre. A Királytúra mentén található alpesi kunyhók pedig ízletes finomságokkal csábítanak egy kis pihenőre. Az élmények tökéletes kombinációjáról tudj meg többet >> << kattintva!
 

Téli kalandok minden ízléshez

A sokszínűség az, ami olyan népszerűvé teszi a Hochköniget. A sípályákon és azokon kívül is egyedülállóan gazdag kínálat várja a látogatókat. A snowparkokban kitombolhatják magukat a trükkök kedvelői és a bátor fiatalok. A sítúrák alkalmával érintetlen területeket fedezhetünk fel, távol a karbantartott sípályáktól.

Ha meg akarod tudni, mi az a Sundowner..

14 óra után lassan lemegy a nap és kezdődhetnek a síelés utáni programok. A Hochkönig alpesi kunyhói Sundowner-italokkal és ízletes falatokkal várják a síelőket, mielőtt fejlámpákkal felszerelve utolsóként csúsznának le a völgybe. Regionális finomságok és nemzetközi ínyencfalatok mindenhol találhatóak a kínálatban. A kis harapnivalóktól kezdve a csábító fatányéros uzsonnákon át egészen az ínyencfogásokig és nemes borokig terjed a színes kínálat.

Csodás panorámasíelés Forrás: Hochkönig Tourismus GmbH (c) Johannes Felsch
Csodás panorámasíelés
Kép forrása: Hochkönig Tourismus GmbH (c) Johannes Felsch

 

Éljenek a vegánok!

Ausztria egyetlen hivatalosan is V-védjeggyel rendelkező turisztikai régiójában széles választék várja a vegánokat is. Számos alpesi menedékház és szálloda kötelezte el magát és kínál vegán ételeket: nagyszerű hír a vegánoknak vagy azoknak a vendégeknek, akik meg akarják kóstolni a növényi alapanyagokból készült ételeket.

Get connected - az ingyenes wifitől a fotópontig

A Hochkönig régióban folyamatosan kapcsolatban maradhatunk a környezetünkkel. A Ski amadé síszövetség területén található 300 ingyenes WIFI állomásnak köszönhetően a hegyek között is elérhető a világháló. Ez lehetővé teszi, hogy GPS segítségével fedezzük fel a legszebb sípályákat, és legszebb fotóinkat azonnal megosszuk az otthon maradt barátokkal és családtagokkal. Igazi újdonság a Skiline fotópont az Aberg-Langeck hegycsúcson, a trónok mellett. Egy önkioldó fényképezőgép segítségével a Höchkönig egyik legszebb kilátópontján készíthetünk fotót magunkról, amelyet később letölthetünk a www.skiline.cc honlapról a síbérlet számának megadásával.

A visszaszámlálás a szezonkezdésig már megkezdődött, az első hó érkezése már a levegőben van. A Hochkönigen és környékén már javában folynak az előkészületek. Jöhet a tél!

Hochkönig akciók márciusban

Tökéletes hóviszonyok, számtalan kaland és nagyszerű események gondoskodnak a változatos kikapcsolódásról. Itt mindenki garantáltan megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Íme egy kis bepillantás a Höchkönig kora tavaszi téli kínálatába.

Királytúra

Öt hegycsúcs, 6700 méternyi szintkülönbség, az összetéveszthetetlen Hochkönig-panoráma és egyedülállóan hangulatos hütték teszik oly vonzóvá az Alpok egyik legszebb sítúráját.
 

Síelés a családdal Forrás: Hochkönig Tourismus GmbH (c) Johannes Felsch
Síelés a családdal
Kép forrása: Hochkönig Tourismus GmbH (c) Johannes Felsch

A legjobb márciusi ajánlatok:

Számtalan esemény és ajánlatcsomag gondoskodik a különleges üdülési élményekről. Sokszor azt is nehéz eldönteni, hogy mivel is kezdjük a kalandok sorát. A következő márciusi programokkal garantált az élményteli kikapcsolódás.

Népzene és az alpok legmagasabb termelői piaca

A hagyományőrzés fontos szerepet játszik a Hochkönig régió életében. A 2017. március 19-én megrendezésre kerülő „Skihüttenroas” alkalmával a népzene, a gasztronómiai élmények és a napfényes síelés áll történések középpontjában. Emellett az ínyencek az Alpok legmagasabban található termelői piacán különleges regionális finomságok közül is válogathatnak.

Húsvéti tojás keresése a királytúra mentén

Vajon mi szökdécsel ott a sípályán? Csak nem egy… és már el is tűnt újra a húsvéti nyuszi, de előtte még számtalan húsvéti tojást rejtett el a Királytúra mentén. A húsvéti nyúl hetente két alkalommal kedves kis meglepetéseket rejt el, amelyeket a gyermekek megkereshetnek.

Sundowner

Amikor a nap eltűnik a Hochkönig mögött, a hegy új életre kel. Válogatott alpesi kunyhókban úgynevezett „Sundowner” partik várják a vendégeket italokkal, ízletes falatokkal, jó zenével, a naplemente csodás látványával és a nap utolsó lesiklásával.

Vegán síüdülés

A Hochkönig régióban töltött téli üdülés a vegán vendégeknek is kínál gasztronómiai élményeket. Itt található Ausztria első és egyetlen hivatalosan elismert vegán üdülőrégiója. Az étlapok nélkülözhetetlen részét képezik a vegetáriánus és vegán finomságok, valamint koktélok.

Hirdetés