Több ezren ünnepeltek a snowboard világnapon Hír

Magyar Snowboard Szövetség
2011/12/20
Lotfi Peiman nyerte az extrém snowboard versenyt a belvárosban
Hirdetés



Snowboardosok lepték el a sport világnapján Budapest belvárosát, a Gödör hosszú lépcsősora pedig egy napra snowboard tereppé alakult. A profi deszkások a harminc méter hosszú, extrém pályán látványos trükkökkel kápráztatták el a hatalmas tömeget. A magas színvonalú városi megmérettetést végül Lotfi Peiman nyerte, aki győzelmével bejutott a legnagyobb hagyománnyal bíró Burn által támogatott Air&Style versenyre, Insbruck-ba.

  

Magyarország is csatlakozott a világ legnagyobb snowboard eseményéhez, a World Snowboard Day-hez, amely napon közel 40 ország 50 ezer fiatalja tiszteleg a sport előtt. Itthon a Gödör Klub és annak terasza adott helyet az ünnepnek és egyben a látványos trükköknek, amelyre összesen több ezer ember volt kíváncsi. Az extrém pálya hóborításához égi segítség nem érkezett, de a szervezők megoldották a problémát: 14 köbméter havat hordtak át a műjégpályáról.

 

A rendezvény fő támogatója a legnagyobb hagyománnyal rendelkező innsbrucki Air&Style snowboard verseny főszponzora, a Burn volt. Így valósulhatott meg, hogy a budapesti esemény komoly tétversennyé vált, és a legjobb rider indulóként vehet részt az innsbrucki világverseny JIB összecsapásán, a világ legjobbjaival. Az izgalmas összecsapásnak végül Lotfi Peiman lett a győztese, Horváth Ádám és Szabó Bonifác előtt.

A hódeszkások világnapján több mint 130 rendezvény zajlott párhuzamosan a világon. A magyarok egy hajnalig tartó partival vezették le az izgalmakat. 
Hirdetés