Snowboard VB magyar részvétellel Hír

Ridehouse.hu
2011/02/03
A Ridehouse Team tagja Szigeti Viktor “Szigi” a Magyar Snowboard Szövetséggel utazott a Spanyolországi Világbajnokságra az elmúlt héten, hogy megvillantsa ügyességét.
Hirdetés
A versenynek a catalániai La Molina adott otthont. A Slope Style pálya 1900 Méteren volt található. A Park, egy kilometer hosszú volt, és kilenc elemből állt össze.
 
Először egy double kink box, és egy downrail , ezt követte egy tabel és egy channel rail, egy quaterpipe, majd egy down rail és egy down kink channel rail volt, egy 14-es kicker, egy 18-as majd egy 16-os kicker.
 
81313-s01.jpg
 
Szigi Kedden délelött repült a Magyar csapat többi tagjával Liptay Dáviddal, Balogh Ádival aki mellesleg a Ridehouse csapatot erősíti, coach Manninger Máté és edzőbá Békényi Ádám. Barcelonaba érve kapták az információt hogy a Magyar delegáció transfere azaz Papp Endre “Junior” kicsit késöbb fog tudni menni értük. Ezzel a lendülettel a csapat bevetette magát Barcelona életébe. Ezek után két óra utazással elérték La Molina egyik szállodáját.
Szerdán edzéssel kezdte meg a napját ahol sikerült a qualifikációs körét megcsinálni egymás után egy párszor. Így jókedvvel zárta aznapra a csúszást.
 
81313-s02.jpg
 
Másnap szintén edzése volt, ahol csak egy kört gyakorolt hogy a versenyen is jól menjen neki. Majd egy esés után kénytelen volt abbahagyni az edzést aznapra. Lazítania kellet hogy pénteken a versenyen jól menjen. Az esti Meetingen kiderült hogy ő csak  a második Heat-ben lesz, ahol a legtöbb Finn és Svéd van. Azaz egy erős heat-nek néz elébe.
Majd pénteken reggel hóesésre és közepes szélre ébredt. Gyors reggeli majd irány a pályára, ahol az első heat után óriási szél kerekedett, így a versenyt lemondták.
Majd szombaton reggel napsütés, de minusz 15 fok! Ez nem rémisztette meg Szigit attól hogy az edzésen megcsinálja a körét majd mehessen fel a rajtba és készülhessen. Az első körét sikeresen és viszonylag szépen, de technikailag egy két hibával sikerült végig mennie a pályán. Majd második körében javítva mente le a körét az utolsó sliderig leszámítva, ahol sajnos elesett és ez lehúzta a pontjait.
 
81313-s03.jpg
 
Manninger Máté szerint ha nem esik el a Slideren akkor még a 18 as döntőbe is benne lehetett volna. Szigi egy telefonbeszélgetés alkalmával ezeket mondta el gyorsban: “ Örülök hogy sikerült a körömet beadnom amit elterveztem így ugy érzésem nem is sikerült olyan rosszul. Örömmel tölt el hogy a legjobb Magyar freestyleosként repülhetek haza. Ezek után reménykedem hogy a 2014-es Olimpián lessz Slope Style és lehetöségem lessz majd ott indulni.”
Hirdetés