Snowboard bajnokság az utolsó hófolton Hír

Msbsz
2011/02/15
Magyar kupafutamot és diákbajnokságot rendeztek a hétvégén Eplényben
Hirdetés
A kedvezőtlen hóviszonyok ellenére sikeresen zárult a Snowboard Diákbajnokság és Magyar Kupafutam, Eplényben , a Magyar Snowboard Szövetség szervezésében. A szombati slopestyle döntőt magabiztos versenyzésével Balogh Ádám nyerte.
A hétvégén  Eplényben gyűltek össze a snowboardosok, hogy megmérettessék magukat a MB Showdown Snowboard Magyar Kupafutamon , valamint a Snowboard Diákbajnokságon . Az eplényi Síarénában és Funparkban rendezett versenyt a Magyar Snowboard Szövetség a Nitro és a 4Bro támogatta. Annak dacára, hogy hó helyett eső esett, a szervezők hibátlan pályát építettek a versenyekre.
Pénteken, első számként, 11 órakor rajtolt a Magyar Kupafutam slalom versenye , junior és felnőtt kategóriában. A meredek, fekete pályán 18 versenyző állt rajthoz, hét lánnyal a mezőnyben.  A pályán 22 kaput állítottak föl a verseny szervezői. Az élmezőnyben a megszokott törzsgárda végzett, a dobogó felső fokára pedig Pátkay Marcell állhatott.
Ezt követően, immár második alkalommal elrajtolt a Diákbajnokság . Mindenki nagy örömére, a tavalyi ismert arcok mellett új, tehetséges versenyzők is neveztek mind freestyle -ban, mind pedig alpinban .
Az időjárási viszontagságok miatt az eplényi négyes pálya szombatra al kalmatlanná vált az óriásműlesiklás megrendezésére , ezért a versenyszámot törölni kellett a programból.
A slopstyle döntőre harminchatan neveztek . A pontozó bírók három szempont szerint értékelték az indulók teljesítményét a különböző nehézségű, technikai elemekkel felállított pályán. Figyelték a trükkök nehézségi fokát, a folytonosságot és a stílust. Ez alapján a dobogó legfelső fokára Balogh Ádám állhatott, aki magabiztosan használta az elemeket és az idén újdonságnak számító, pálya végén elhelyezett negyedívet.
A színvonalas verseny lebonyolítása köszönhető a helyi Síaréna munkatársainak és a Magyar Snowboard Szövetségnek , akik elkötelezettek a hazai versenyek rendezésével szemben. Ezzel is igazolva, hogy hazánkban, akár hónapokkal is kitolhatják az ilyen felszereltséggel rendelkező pályákon a síszezont.       
A Magyar Snowboard kupasorozat következő állomása, február 19-20. Mátraszentistván.
 
Szlalom versenyszám eredmények (2011. Február 11-én):
lány gyerek 1996-ig: I. Czunyi Ilona Viktória II. Czunyi Fanni III. Szilágyi Laura
Fiú gyerek: I. Hrustinszki Tamás Erik II. Nagy Bence
Lány junior 1992 – 1995: I. Adamecz Alexandra
Női -1991 I. Viszlay Vanda II. Schneider Sára III. Kovács Eszter
Férfi: I. Pátkay Marcell II. Papp Endre III. Benecsh Gergely
Senior:   I. Adamecz Zoltán
 
81335-Ballago_Peter-_Balogh_Adam-_Szabo_Bonifac-_Liptay_David-balrol-.jpg
 
Slopestyle versenyszám eredmények (2011. Február 12-én):
Junior Open: II. Nyári Soma és Kis Benedek III. Herczeg Lóránt
Női Open: I. Fehér Zsófia
Férfi Open: I. Balogh Ádám II. Szabó Bonifác III. Ballagó Péter
Hirdetés