Menü

2011.02.15.     Hozzászólás 0

Msbsz

Snowboard bajnokság az utolsó hófolton

Magyar kupafutamot és diákbajnokságot rendeztek a hétvégén Eplényben

A kedvezőtlen hóviszonyok ellenére sikeresen zárult a Snowboard Diákbajnokság és Magyar Kupafutam, Eplényben, a Magyar Snowboard Szövetség szervezésében. A szombati slopestyle döntőt magabiztos versenyzésével Balogh Ádám nyerte.

A hétvégén  Eplényben gyűltek össze a snowboardosok, hogy megmérettessék magukat a MB Showdown Snowboard Magyar Kupafutamon, valamint a Snowboard Diákbajnokságon. Az eplényi Síarénában és Funparkban rendezett versenyt a Magyar Snowboard Szövetség a Nitro és a 4Bro támogatta. Annak dacára, hogy hó helyett eső esett, a szervezők hibátlan pályát építettek a versenyekre.

Pénteken, első számként, 11 órakor rajtolt a Magyar Kupafutam slalom versenye, junior és felnőtt kategóriában. A meredek, fekete pályán 18 versenyző állt rajthoz, hét lánnyal a mezőnyben.  A pályán 22 kaput állítottak föl a verseny szervezői. Az élmezőnyben a megszokott törzsgárda végzett, a dobogó felső fokára pedig Pátkay Marcell állhatott.

Ezt követően, immár második alkalommal elrajtolt a Diákbajnokság. Mindenki nagy örömére, a tavalyi ismert arcok mellett új, tehetséges versenyzők is neveztek mind freestyle-ban, mind pedig alpinban.

Az időjárási viszontagságok miatt az eplényi négyes pálya szombatra alkalmatlanná vált az óriásműlesiklás megrendezésére, ezért a versenyszámot törölni kellett a programból.

A slopstyle döntőre harminchatan neveztek. A pontozó bírók három szempont szerint értékelték az indulók teljesítményét a különböző nehézségű, technikai elemekkel felállított pályán. Figyelték a trükkök nehézségi fokát, a folytonosságot és a stílust. Ez alapján a dobogó legfelső fokára Balogh Ádám állhatott, aki magabiztosan használta az elemeket és az idén újdonságnak számító, pálya végén elhelyezett negyedívet.

A színvonalas verseny lebonyolítása köszönhető a helyi Síaréna munkatársainak és a Magyar Snowboard Szövetségnek, akik elkötelezettek a hazai versenyek rendezésével szemben. Ezzel is igazolva, hogy hazánkban, akár hónapokkal is kitolhatják az ilyen felszereltséggel rendelkező pályákon a síszezont.       

A Magyar Snowboard kupasorozat következő állomása, február 19-20. Mátraszentistván.

 

Szlalom versenyszám eredmények (2011. Február 11-én):

lány gyerek 1996-ig:
I. Czunyi Ilona Viktória
II. Czunyi Fanni
III. Szilágyi Laura

Fiú gyerek:
I. Hrustinszki Tamás Erik
II. Nagy Bence

Lány junior 1992 – 1995:
I. Adamecz Alexandra

Női -1991
I. Viszlay Vanda
II. Schneider Sára
III. Kovács Eszter

Férfi:
I. Pátkay Marcell
II. Papp Endre
III. Benecsh Gergely

Senior: 
I. Adamecz Zoltán

 

81335-Ballago_Peter-_Balogh_Adam-_Szabo_Bonifac-_Liptay_David-balrol-.jpg

 

Slopestyle versenyszám eredmények (2011. Február 12-én):

Junior Open:
II. Nyári Soma és Kis Benedek
III. Herczeg Lóránt

Női Open:
I. Fehér Zsófia

Férfi Open:
I. Balogh Ádám
II. Szabó Bonifác
III. Ballagó Péter

Olvass többet a témáról: snowboard