MURAU 20: jubileumi snowboard bajnokság és síkupa Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2012/02/16
Retro snowboardfutam korhű ruhában és március 15-i „felvonulás” Murauban
HirdetésA márciusi hosszúhétvégén valamennyi snowboardos és síelő összegyűlik, hogy együtt zárja a téli idényt, együtt ünnepeljen. Immár 20. alkalommal rendezik meg a stájer kisvárosban, Murauban a Fundango Snowboard Magyar Bajnokságot és Síkupát. Az idei versenyen különlegessége, hogy valamennyi jelenlegi és egykori versenyző rajthoz áll. Ráadásul Nemzeti Ünnepünk alkalmából, március 15-én a sportolók közösösen vonulnak föl, azaz csúsznak le a hegyről.

A jubileumi versenyen paralell szlalom, paralell óriás, boardercross és a látványos big air, valamint slope style számokban avatnak bajnokokat. Síben a szabad stílusúak országos bajnoksága mellet sí crossban is megmérettetnek a legjobbak. Sőt, az alpesi sízők egy óriás műlesiklással teszik teljessé a sportprogramot. 

A versenyek mellett hófoci, a népszerű, kifejezetten lányokra szabott silde jam, és egy esti snowboard ollie jam is megrendezésre kerül. Esténként több helyszínen szerveznek bulikat, ahol magyar dj-k gondoskodnak a hangulatról.

A jubileum és a nemzeti ünnep kapcsán a szervezők kivételes nyitó eseményre készülnek. A résztvevők 2000 méter magasról, a Kreischberg tetejéről együttesen indulnak neki a völgynek. A szombati napon egy retro futam keretében a régi idők nagyjai, korhű szerelésben találkoznak a rajtnál, hogy újra összemérjék tudásukat. A főszervező tiszteletére kiállításra is készül, a Fundango márkához köthető ereklyékből. 
Hirdetés