Mi lenne, ha nem lenne menő snowboardos Heikki Sorsa? Hír

Red Bull
2011/11/11
Heikki Sorsa 2001-ben robbant be a köztudatba, amikor a negyedcsövön megdöntötte Ingmar Backman világrekordját a legmagasabb levegőbe ugrással...
Hirdetés

 

Heikki Sorsa 2001-ben az Arctic Challenge -en robbant be a köztudatba, amikor a negyedcsövön megdöntötte Ingmar Backman világrekordját a legmagasabb levegőbe ugrással, szédületes 9,3m-es (29 láb) eredménnyel. A 2002-es Téli Olimpián további ismertségre tett szert, amikor kakastaréjjal és rózsaszín napszemüveg villant be és a félcsövön hetedik helyezett lett. Ezt követően a „repülő finn” a gyorsasági versenyek helyett a park- és terepversenyekre koncentrált. Mindezt a Standard és a Mack Dawg Filmekben nyújtott remek alakítások követték, amivel a freestyle színtér középpontjában maradt. A 2005/06-os szezonban Heikki reality TV sztár lett a Fuel TV Sorsa Project című műsorában. A haverjaival, Eero Ettalával és Juuso Laivistóval együtt az USA-ban letelepedett laza és stílusos snowboardostól újabb meglepetésekre számíthatunk.

 

81985-Heikki-Sorsa-2.jpg

 

Menő snowboardos, de mi lenne, ha nem az volna? Ki inspirálja Heikkit, és mitől fél? És miért nem tud viccet mesélni? Derítsük ki...

1) Ő maga annyira érdekes, hogy szerinte a síelés unalmas: „A fő ok, amiért 13 éves koromban snowboardozni kezdtem, az volt, hogy nagyon meguntam a síelést.”

2) Jobban szereti az otthon nyújtotta kényelmet: „Kedvenc sípályám a finnországi Talma. Az az én hazai hegyem!”

3) Számos forrásból merít ihletet: „Fiatalkoromban több példaképem volt – például Jussi Oksanen, Kevin Jones, Daniel Franck és természetesen Terje Håkonsen [norvég snowboardos legenda].”

4) Snowboardosként nem túl gyakran kell szembenéznie félelmeivel: „Félek a kígyóktól és a pókoktól. Egyszerűen ijesztőek...”

 

81985-Heikki-Sorsa.jpg

 

5) Nem vágyik irodai munkára: „Ha nem lennék profi snowboardos, szerintem...hmmm... remélhetőleg szörfösként dolgoznék.”

6) Nagyon jó a humora, de nem emlékszik a viccekre: „Imádom a jó vicceket. Egy csomó jó van - sajnos most egy sem jut eszembe.”

7) Jól vigyáznak rá: „Sok olyan pillanat volt, amikor a közelben járt az őrangyalom. Egyszer Chilében a sziklák mellé érkeztem és elvesztettem az eszméletemet - az ijesztő volt, naná. Amikor magamhoz tértem, nem éreztem a karomat, amúgy minden rendben volt.

8) Imádja a kamera, bébi: „A győzelem fantasztikus érzés, de ugyanolyan jó egy jó trükköt megcsinálni - és még jobb, ha mindez felvétel közben történik...”

9) Nem akarja, hogy minden hó eltűnjön: „A klímaváltozás gáz!”

10) Mint Hamlet, elszunnyad, és talán álmodik: „Az interjú után megyek aludni és jó szezonról álmodom... Sziasztok!”

 
Hirdetés