Gyarmati Anna ifjúsági snowboard világbajnok lett! Hír

Magyar Snowboard Szövetség
2011/04/04
Magyarországnak snowboardban is ott a helye a legjobbak között
Hirdetés
Gyarmati Anna és Szigeti Viktor nemcsak Európát, hanem a világot is meghódította a hétvégén. Legjobb versenyzőink bebizonyították, hogy Magyarországnak snowboardban is ott a helye a legjobbak között. A tizennyolc éves Gyarmati Anna ifjúsági világbajnoki címet szerzett.
A 2011-es év kétségtelenül meghozta Magyarország és a magyar snowboardosok számára azt az áttörést, amelyre évek óta vártunk.
Gyarmati Annának (18) és Szigeti Viktornak (17) köszönhetően hazánknak biztos helye van a 2012-es I. Ifjúsági Téli Olimpián . Anna ugyanis a hétvégén, az olaszországi Valmalencoban rendezett FIS Ifjúsági Snowboard Világbajnokságon világbajnok lett! A tizennyolc éves lány slopestyle -ban, a világ talán legkedveltebb versenyszámában állt a dobogó legfelső fokára. Szigeti Viktor pedig a 12. helyen végzett ugyanebben a számban. A fiatalok kimagasló teljesítményükkel megszerezték Magyarországnak a kvótát az Ifjúsági Olimpiára .
Gyarmati idén az összetett FIS Snowboard Európakupát is megnyerte, így jövõre szabadkártyával indulhat a FIS Világkupában.
Hirdetés