Menü

2011.04.04.     Hozzászólás 0

Magyar Snowboard Szövetség

Gyarmati Anna ifjúsági snowboard világbajnok lett!

Magyarországnak snowboardban is ott a helye a legjobbak között

Gyarmati Anna és Szigeti Viktor nemcsak Európát, hanem a világot is meghódította a hétvégén. Legjobb versenyzőink bebizonyították, hogy Magyarországnak snowboardban is ott a helye a legjobbak között. A tizennyolc éves Gyarmati Anna ifjúsági világbajnoki címet szerzett.

A 2011-es év kétségtelenül meghozta Magyarország és a magyar snowboardosok számára azt az áttörést, amelyre évek óta vártunk.

Gyarmati Annának (18) és Szigeti Viktornak (17) köszönhetően hazánknak biztos helye van a 2012-es I. Ifjúsági Téli Olimpián. Anna ugyanis a hétvégén, az olaszországi Valmalencoban rendezett FIS Ifjúsági Snowboard Világbajnokságon világbajnok lett! A tizennyolc éves lány slopestyle-ban, a világ talán legkedveltebb versenyszámában állt a dobogó legfelső fokára. Szigeti Viktor pedig a 12. helyen végzett ugyanebben a számban. A fiatalok kimagasló teljesítményükkel megszerezték Magyarországnak a kvótát az Ifjúsági Olimpiára.

Gyarmati idén az összetett FIS Snowboard Európakupát is megnyerte, így jövõre szabadkártyával indulhat a FIS Világkupában.

Olvass többet a témáról: snowboard