A műjégpályáról érkezik a hó a vasárnapi Snowboard Világnapra Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2011/12/15
A legjobb magyar deszkások indulnak a belvárosi snowboardversenyen
Hirdetés

 

A profi deszkások már javában készülnek a hétvégi Snowboard Világnapra . December 18-án, vasárnap, ha fúj, ha esik, a snowboardosok deszkát csatolnak és lecsúsznak a Gödör lépcsőjén, a 30 méteres utcai pályán, ahol látványos trükköket ugranak, ezzel tisztelegve a sport előtt. A csúszáshoz a hó is nélkülözhetetlen, amely a műjégpályáról érkezik a rendezvény helyszínére

A World Snowboard Day -en, december 18-án közel 40 ország 50 ezer fiatalja ünnepel, köztük a magyar riderek és a sport szerelmesei, akik idén a Gödör Klubban tartanak bemutatót, rendeznek versenyt, és buliznak.

 



 

A pálya méreteit és elemeit alapvetően a mátraszentistváni Síparkban már évek óta működtetett park akadályai adják. Hó híján a szervezők a műjégről hordanak át havat a teljes pályára.

A verseny tétje a legnagyobb hagyománnyal rendelkező Burn által szponzorált innsbrucki Air&Style snowboard világversenyen való részvétel. 

A zsűri, Makács Péter, Gilcze Zsolt, Czéch Tóth Mátyás, Manninger Máté szigorú szempontok szerint értékelik a trükköket és stílust. A versenyen a legjobb snowboardosok indulnak, így Liptay Dávid, Lotfi Peiman, Balogh Ádám, Szabó Bonifác, Horváth Ádám, Koczka Gergő, Bíró Norbert, Kaposi Péter, Ajtai András, Kövesdán Krisztián, Toma Tamás, Gál Bálint, Karkossiák Zsolt, Ballagó Péter, Bereczki Zsolt, Csontos Milán, Kovács Domonkos, Rudi Tamás, Veres Csaba, Szita Richárd, Gál Bálint, Simon Sándor.

 

A pályaépítés már reggel 8.00 órakor elkezdődik, a programok pedig 11.00 órától indulnak. Az esti bulira a belépő 1000 forint, amelynek fele levásárolható.

Részletes program itt....

 
Hirdetés