Menü

2010.11.04.     Hozzászólás 0

MSBSZ

A legnépszerűbb snowboard versenyszám kimaradhat a téli olimpiából!

Elképzelhető, hogy mégsem lesz Slopestyle a 2014 Szocsi olimpián. Erről értekezett a héten, acapulcói ülésén a NOB.

A Bizottság szerint ugyanis a Slopestyle mint versenyszám, a 2010-es októberi adatok tükrében, még nincs az elvárt szinten. A NOB úgy határozott, megvárja a FIS (Nemzetközi Sí Szövetség) által rendezett 2011-es Snowboard Világbajnokságot, majd Jacques Rogge-ra hagyja a döntés jogát.

Az ülést követően Terje Haakonsen felkérte Jacques Rogge-t, vegyen részt az általa rendezett Slopestyle versenyen, hogy többet megtudjon a Snowboardról, és a versenyszámról.

A Slopestyle versenyszám az elmúlt évek során világszínvonalra emelkedett.  Globális szinten is sokkal nagyobb volumenű versenyszám, mint a félcső. Nézzük csak meg a Vancouveri Olimpia 10 legjobb félcsövesét, mind remek Slopestyle versenyző. Slopestyle maga a snowboard” - mondta Terje Haakonsen.

 

Mindezek mellett Gerhard Heiber a NOB végrehajtó bizottságának a tagja, tágabb fogalmat adott a Snowboard Világbajnokság kifejezésnek, mégpedig azzal, hogy X Games-t elismerte világbajnoksági szintű versenynek.

Szeretném, hogy a Slopestyle kijusson az olimpiára.  Kidolgozott pontozási rendszerrel és a legjobb TV-s megjelenésekkel rendelkezünk. A Snowboard Világszövetség és a TTR egymással karöltve 2012-ben, Oslóban rendezi meg a Snowboard Világbajnokságot. Miután az Olimpiának szüksége van a snowboardra, azt gondolom, a legnépszerűbb versenyszámnak is ott a helye Szocsiban”– tette hozzá Terje.

Olvass többet a témáról: slopestyle, snowboard, téli olimpia