Fullos síszezon Szlovákiában

Kakuk András
Kakuk András
2022/11/14
Semmi visszafogottság, gőzerővel készülnek a Szlovák síterepek a nyitásra
Hirdetés

100%-os szolgáltatás vagy semmi

Nagyjából ez a jellemző a megkérdezett Szlovák síterepek hozzáállására, amikor a lehetséges spórolásról kérdeztük őket. Annak ellenére, hogy az utóbbi időszakban minden a rezsiárak emelkedéséről és a lehetséges spórolásról szólt, a TMR (10 sípálya, köztük Tátralomnic, Ótátrafüred és Chopok üzemeltetője), Donovaly és a selmecbányai Salamandra síterep képviselői egyöntetűen azt nyilatkozták, hogy minden sílift, minden szolgáltatás 100%-osan fog üzemelni a télen. 

A sípályák

Donovaly - fényárban a sípályák 

Donovaly képviselője Michal Krolak elmondta: 

Az utóbbi két pandémiás tél után a sízők ki vannak éhezve egy jó szezonra. Ezen felül úgy látják, csak az tud talpon maradni, aki teljes szolgáltatást kínál, ezért ők a rezsiárak emelkedése miatt semmilyen lezárást, korlátozást nem terveznek. 

A látogatók december eleji nyitással és a megszokott kedvező árú síbérletekkel, a 8 órás jeggyel, a nagyon jó ár/érték arányú éves bérlettel és a minden nap 1/2 4 és 8 óra között elérhető esti síeléssel is számolhatnak. Idén kifejezetten előtérbe helyezik a 3 sítúra nyomvonalat is, ami a hely körülményeinek köszönhetően bátran ajánlható kezdőknek is. 

Tátralomnic, Chopok - 17M EUR fejlesztés

A TMR vállalatcsoport képviselője Lukas Brodansky még ennél is grandiózusabb számokkal, tényekkel rukkolt elő. A télre készülve 17 millió eurót fektettek be különböző fejlesztésekbe, Chopokon átadásra kerül az új gondola, amivel mindössze 11 perc alatt fel lehet jutni a csúcsra. 80 új fedett parkolót építettek, és a műhógyártást is modernizálták, aminek köszönhetően 30%-al hatékonyabb a mesterséges manna előállítása. 

Fullos síszezon Szlovákiában-2
Fullos síszezon Szlovákiában-2
Forrás: MArek Hajkovsky

Új ajánlattal is készültek, miszerint mindenki, aki érvényes szállásfoglalással rendelkezik a cég által üzemeltetett szállodákban, az eltöltött éjszakákkal megegyező napra szóló síbérletet kap. Ha pedig síelésre nem megfelelő az időjárás, akkor a síbérlettel rendelkezők ingyenesen használhatják a cég Aquaparkjait.

Fullos síszezon Szlovákiában-1
Chopok-Jasná
Fullos síszezon Szlovákiában-1
Forrás: MArek Hajkovsky

Selmecbánya

A magyarok által kevésbé ismert selmecbányai Salamandra Resort is teljes készültséggel várja a látogatókat. A síterep kicsike, mindössze 1,3 km hosszú, de a 4 csillagos szálloda szolgáltatásaival és az egy egyéb kikapcsolódási lehetőségekkel a családok kedvence. A műhó gyártáshoz a vizet a saját tavukból nyerik, így biztos lesz min síelni, annak ellenére, hogy a hely legmagasabb pontja nem éri el a 900 métert sem. A síelés mellett korcsolyázási és szánkózási lehetőség is elérhető és persze a wellness sem maradhat ki a szolgáltatások közül. 

Aki egy felejthetetlen téli élmény érdekében szívesen nyúl mélyebben a zsebébe, mindenképpen nézzen rá a 17 személy részére kibérelhető külön "chalet"-ra. 

 

Hirdetés