Donovaly

Donovaly Sípálya információk

A síterep zárva
5.35.90.1
200km
916-1402m
14 Húzólift
2 Ülőlift
2024-01-24
0
km
2024-04-18
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Donovaly

Donovaly síközpont A PARK SNOW Donovaly síközpont az Alacsony-Tátra - DÉL, Nagy-Fátra (Veľká Fatra) régiókba nyúlik be. Az alapállomása 910 m tengerszint feletti magasságban helyezkedik el és a központ legmagasabban fekvő pontja 1361 m magasságban található. A teljes szintkülönbség 451 métert tesz ki. A PARK SNOW Donovaly központban a síszezon decemberben kezdődik és áprilisig tart. A lesiklópályák teljes hossza 11,0 km, ebből 7,4 km műhóval borított.

A PARK SNOW Donovaly központ területén 14 sífelvonó és 2 kötélpálya található, melyek szállítási összkapacitása 14 100 személy óránként. A gyermekes családoknak lehetőségük nyílik a gyermek sífelvonó, esetleg a síóvoda kihasználására, melyek a központ területén helyezkednek el. Az ajánlatban esti síelés is szerepel 1,8 km hosszú megvilágított pályán.

A PARK SNOW Donovaly központban a snowboard kedvelői számára 600 m hosszú karbantartott pálya és snowboard park áll rendelkezésre, ahol a BorderCrossot, FunparkJumpsot, FunparkCornert, FunparkBoxot, Slidest próbálhatják ki.

A PARK SNOW Donovaly síközpontban a sífutás kedvelői is megtalálják a számukra megfelelő szórakozást, mivelhogy a központon belül e sport rajongói számára 18,4 km hosszú karbantartott pálya áll rendelkezésre.

A sífelvonóktól 300 méteres körzetben Donovaly látogatói számára fenntartott 800 ingyenes parkolóhely található. Donovaly a Szlovák Kötélpályák és Sífelvonók Szövetségének (Lavex) hivatalos 5-fokozatú (a legjobb értékelés 5) osztályozásában elért értékelése: *****.

 

 

Családi élmény
Családi élmény

 

 

Esti síelés minden nap

További újdonság, hogy a „Négyüléses” és a P2 Záhradište felvonók megszakítás nélkül, folyamatosan üzemelnek 8:30 - 21:00 között. Azaz este sem kell abbahagyni a síelést, egész nap folyamatosan síelhetünk. Az új rugalmas bérletekkel a síelőknek lehetősége nyílik, hogy kombinálják a nappali és az esti síelést. Ha például 13.45-kor kezd valaki síelni, a 7 órás bérlettel akár este 20.45-ig síelhet Zahradiste-n! Természetesen továbbra is van lehetőség csak esti síelésre bérletet venni, melynek érvényessége 16.00-21.00-ig tart.

Az éjszakai sízés után a P1 –es felvonóval felmehetnek a Yeti bárba, ahonnan már csak pár lépés Donovaly központi parkolója és a koliba Dami’Snowsport, ahol a chipkártya zálogának visszafizetésére szolgáló automata található.

 

Donovaly Gyermek FUN PARK

Itt található Közép-Európa legnagyobb gyermek FUN PARKJA! Szlovákia legnagyobb és Európa második legnagyobb FUNPARKja várja a gyerekeket!
A parkban nem csak azok a gyerekek találják meg a maguknak való szórakozást, akik síelni tanulnak, hanem azok is akik csak szórakozás céljából látogatnak el hozzánk. Szórakozás, játékok és vetélkedők várnak gyermekeikre ebben a nagyszerű Donovaly FUN PARKban.

Az újonnan épített FUN PARK a már létező Patty Ski FUN PARKból alakítottuk át - Mistriky, a legideálisabb hely a síoktatásra. És egyenesen Donovaly Nová Hoľa és Zahradište pályarendszerek között. A meglévő 2.500 m² terület további 10 000 m²-el nőtt. A FUNPARK-ban 9 db Sunkid varázsszőnyeg (futószalagos gyermek sífelvonó) segíti, hogy a gyermekek sokkal gyorsabban, félelem nélkül, játékosan tanuljanak síelni. Továbbá van egy motoros síkörhinta, ami szintén nagy segítség a síoktatásban. A gyerekek a síoviban már 3 éves kortól tanulhatnak síelni, és főleg nekik ill. a teljesen kezdőknek nyújt jelentős segítséget a varázsszőnyeg és a „síkörhinta”.

Minden nap 12.00-kor mindenkit szeretettel vár az egyedi „Show on Snow” előadás, sok játékkal, vidámsággal, majd egy felejthetetlen „motoros szán-vonatozással” zárva a programot. Embernagyságú Dodo, Lulu, Brumik és „PARK SNOW egér” szórakoztatják a gyerekeket.
Foglalás és rendelés egyenesen a szállodák recepcióján!


Ha Donovalyban valakinek nem lenne elég az egész napos síelés és szórakozás, akkor kitombolhatja magát az esti szánkózáson (megvilágított sípályán) ahol senki se fárad el, mert a felvonó viszi fel szánkóstul a résztvevőket a dombra.

Síoktatót Donovaly egyes szállásadó egységeinek recepcióján lehet foglalni, és a transzfert a hotelből a FUNPARKBA.

A kibővített FUNPARKnak köszönhetően új jegypénztár nyílik egyenesen a PATTY SKI területén.
Bővebb információ a FUNPARK-ról ITT található!

Létesítmények:
- SnowPark
- FunPark
- Ice Camp
- Esti síelés
- Korcsolya pálya
- Brumik Dörmi síakadémia
- Síkölcsönző + síszervíz

Donovaly kutyaszán
Donovaly kutyaszán

 

 

S ha már mindent kipróbáltál és fenyeget a rémes unalom, próbáld ki a kutyaszánhúzó programot! Garantáltan élvezni fogod!

 

Donovaly síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
35 €
Gyerek
25 €

Főszezon

Felnőtt
47 €
Gyerek
34 €
1 Napos
19 €
47 €
67 €
(Összehasonlítva Szlovákia síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Donovaly sípályához

Szerintetek Donovaly...

2024-02-04
Délután 15.30.-ra kaptunk szabad helyet oktatásra.Az oktató nagyon segítő kész volt, de 15 perc után közölte, hogy az oktató park pár perc és bezár. Gyakorlatilag még a siléc sem került fel a lábunkat. Ha szeretnénk elvisz egy másik pályára,ahol ismét jegyet kell váltanunk a másik sífelvonóhoz, ha nem akarunk 20 percet gyalogolni minden csúszás után a hegyre. Fejenként 29 euróért. A felvilágosítás igen hiányos, ezáltal igen költséges is.
2014-02-21
Kezdőknek: 1-2 napra max.
Freeride-ra: nem nagyon van hol
Snowboardosoknak: kicsi a fun park, nagy a tömeg
2014-02-20
Kezdőknek: Közel van Magyarországhoz, barátságos vidék ! Nem kell sokat áldozni annak aki csak kóstolgatja eme sport ízeit !
Profiknak: Egy hosszabb hétvégére, bemelegítésre, télvégi levezetésre hibátlan !
Freeride-ra: Kevés a pályán kivüli lehetőség ami lifttel elérhető !
2014-02-20
Kezdőknek: 13 évesen elsőnek itt csatoltam lécet a lábamra, és akkor kapott el ez az életérzés. Tökéletesen megfelel/ megfelelt egy kezdő síelő számára, mivel szélesek a pályák, illetve kezdők számára sem lesz unalmas egy pálya, mivel sok közül lehet válogatni.
Családosoknak: Szintén csak dicsérni tudom, mivel a gyerekek is biztonságosan meg tudnak tanulni síelni.
2013-11-29
Kezdőknek: A Donovaly Záhradište oldala tökéletes helyszín az első "szárnypróbálgatásokra". A bébiktől a felnőttekig bárki elkezdheti itt a sí vagy snowboard karierjét. Ülős felvonó viszi fel a kezdőket a tanulópálya tetejére ami elég ritka még Ausztriában is. Bár olykor elég nagy tömeg szokott összeverődni az ülős felvonónál. Szerencsére egyre kevesebb az ordítozós türelmetlen fuxos magyar, a szlovákok meg nagyon nyugodt egy népség, nem szólnak, ha a család kisebb tagja utólag áll be a sorba a szülőkhöz. A hó minősége jó, jegesedés szinte sosincs ezen az oldalon.
Profiknak: A Nová hoľa oldalon a piros pályák azt az egy szűk részt leszámítva mind nagyon jók. Nem túl meredekek, változatosak. Van ahol carving-olni lehet van ahol inkább a rövidlendület a technika. A lift kiváló, telemix-es, azaz van kabinos és ülős is ugyanazon a kötélen. Az a szuper a liftben, hogy nem a pálya 2,2 km-es vonalán megy fel hanem meredeken átvág az erdőn és így alig több mint 1 km-es vonalon pár perc alatt fenn vagyunk a csúcson. Ilyen megoldás még Ausztriában sem túl gyakori. Sorba állni mostanában nem kell túl sokat köszönhetően a drágább EUR-ós bérleteknek. De még mindig sokkal olcsóbb mint Ausztria. Tavasszal, március 10-től meg csak 22 a felnőtt napijegy. Ezért, ha nem túl nagy a tömeg akár több km-ert is síelhetünk , deszkázhatunk egy nap, mint egy átlag Osztrák pályán. A pályák jól karbantartottak, nem jegesek, viszont nap végére azért kibuckásodnak a meredekebb részeken.
Freeride-ra: A Nová hoľa oldalon van egy pár száz méteres freeride szakasz, illetve most már át lehet vágni a két piros pálya között is. De ez minden. Persze felvonótól elgyalogolva balra a gerincen van azért komoly és gyönyörű freeride lejtő. Látni olykor arra ridereket, de ki tudja hova vezet, hogy lehet onnan visszajönni?
Családosoknak: Olyan családoknak nem a legjobb ahol nagyon különbözik a sítudás, mert a piros és a kék pályarendszer gyalog elég messze van egymástól. Átsíelni meg nem lehet. Így a családtagok külön utakon fognak járni, egymástól távol, max. nap végén találkozhatnak.
Snowboardosoknak: A Donovaly Záhradište oldala nagyon jó kezdő deszkásoknak, mert ülős felvonó van és nem kell húzóssal vagy csákányossal kínlódni, amik deszkával nem olyan egyszerűen használhatóak. Ezen az oldalon van Szlovákia legjobb snowboard parkja is hatalmas ugratókkal. Ez a park jobb mint a Jasná-ban lévő mert meredekebb a pálya, rövidebb a lift a pörgéshez, ráadásul ülős. A Nová hoľa oldalon a piros pályák is nagyon jók a deszkásoknak mert nem túl meredekek és sosem jegesek. Egy baj van itt, hogy a két oldal nincs összekötve semmivel, így vagy a snowparkba csúszkálunk egész nap vagy a piros pályákon. Vagy gyalogolhatunk/autózhatunk a két pályarendszer között.
2013-11-28
Kezdőknek: A kezdő oldal a lankás pályáival, ülő felvonóval, meg bébi pályákl nekik ideális.
Profiknak: Egy elég jó piros pélya, jó felvonóval.
Freeride-ra: Nem túl sok pályán kívüli lehetőség.
Családosoknak: Van kezdő, meg haladó rész is, viszont elég távol egymástól. Gyakorlatilga két különálló pálya, egy bérlettel.
2013-11-28
Kezdőknek: Sokféle pálya van, az jó, viszont nekem mindig túl nagy volt a tömeg.
2013-11-25
Snowboardosoknak: Kezdőknek, és profiknak egyaránt tökéletes terep. Közel van, a szállodai, és egyéb ellátás is megfelelő. Családosoknak kiváló kikapcsolódás.
2013-11-24
Kezdőknek: Széles, könnyű kék pályák ideálisak kezdőknek, csak a tömeg lehet zavaró.
2013-11-21
Kezdőknek: nagyon sok enyhe lejtő
Profiknak: rövid és nem eléggé meredek pályák
Freeride-ra: a terepviszonyok nem igazán alkalmasak
Családosoknak: Jól szemmel tarthatók a gyerekek
Snowboardosoknak: nem elég meredek pályák
2013-11-21
Kezdőknek: Szuper terep
Profiknak: Megfelelő választás lehet
Freeride-ra: Nem tudom
Családosoknak: Szerintem szuper
Snowboardosoknak: Nem tudom
2013-11-19
Kezdőknek: rövid kék pályák, illetve a gyermek tanulópályák tökéletesen vannak kialakítva
Profiknak: szerintem a piros pálya nem túl hosszú, és sajnos sokszor jeges! Bocsi
Családosoknak: családoknak maximálisan ajánlom, átlátható, bejárható!
Freeride-ra: nem használom
Snowboardosoknak: nem boardosok
Jártál már DONOVALY síterepén? Mondd el a véleményed!