Több szlovák sípályához is napi összeköttetést biztosít a FlixBus Hír

Több szlovák sípályához is napi összeköttetést biztosít a FlixBus Hír

(x) - Támogatott tartalom
2019/12/16
Téli túrák autó nélkül.

+ Donovaly síterepéhez akár napi 3 indulási lehetőség

+ Ótátrafüred és Tátralomnic az idei téli menetrendben nappali és éjszakai busszal is megközelíthető

+ A sífelszerelés speciális poggyászként a buszok csomagterében is szállítható

 

Az idei szezonban tovább nő a menetrend szerinti busszal megközelíthető síterepek száma. A FlixBus már tavaly is több napi összeköttetést kínált Donovalyba, idén pedig a téli menetrendben is elérhetővé tette a Magas-Tátra népszerű településeit, így újabb lankák közül válogathatnak azok, akik téli sportokhoz keresnek könnyen elérhető úti célt.

Donovalyba hétvégente ebben az idényben is naponta 3 busz indul, a megálló a sípályák közvetlen közelében van. A menetidő Budapestről 3,5-4 óra, reggeli, déli, illetve késő délutáni érkezéssel is tervezhetik utazásukat a síelni vágyók,

a menetrendnek köszönhetően akár szállás foglalása nélkül is megvalósítható egy egynapos sítúra.

Emellett hétköznap is 2-3 összeköttetés áll rendelkezésre a téli hónapokban.

A Magas-Tátrában az Ótátrafüred és Tátralomnic közelében lévő pályák érhetők el a legkönnyebben közösségi közlekedéssel, a távolsági buszmegállótól gyalogosan is megközelíthetők a felvonók és a síkölcsönzők. Mindkét településre naponta két busz indul Budapest Népliget megállóból, egy nappali és egy éjszakai, a menetidő megközelítőleg 6 óra.

 

Téli túrák autó nélkül

Szlovákia síterepei a hét minden napján közvetlenül elérhetők autó nélkül is, az éjszakai buszos összeköttetéseknek köszönhetően pedig időt és pénzt is megtakaríthat az, aki a közösségi közlekedést választja. Utazás előtt a FlixBus ügyfélszolgálatával egyeztetve a távolsági buszok csomagterében különleges poggyászként a sífelszerelés is szállítható. Emellett a legtöbb síterepen helyben is tudnak felszerelést bérelni azok, akik könnyebb csomaggal utaznának. A legolcsóbb jegyek Donovalyba egy útra 3199 forintos ártól érhetők el.

Akinek a sípályák közvetlen közelsége nem elsődleges szempont, további úti célok közül is válogathat a téli Tátrában, többek közt Poprád, Zár (Ždiar) és Rózsahegy (Ružomberok) is megközelíthető zöld busszal.