Indul a Snowboard szezon Hír

Billabong
2010/06/30
Nem-nem, nem írtuk el. A múlt hétvégén Kanadában megrendezett Billabong Ante Up volt a 2010/11-es TTR Snowboard versenysorozat nyitánya.
Hirdetés
Ante Up - Whistler, Kanada A kanadai Seb Toutant nyerte a TTR szezonnyitó versenyét
Az 5 csillagos minősítésű versenyt , 2100 méter magasan, a Blackcomb gleccser eren rendezték egy 23 méteres ugratón. Az 50.000 dollár összdíjazásért 40 induló szállt harcba, de a helyiek nem sok esélyt adtak a versenytársaknak.
 
80833-Billabong-Ante-Up-2.jpg
 
A verseny egészére jellemző volt a magas színvonal, hiszen az első három első helyezett mind double cork 1260-at ugrott különböző variációkban. A trükk neve beszédes, hiszen a három és fél fordulatot jelölő 1260 mellett ott van ugye a dupla is. Leegyszerűsítve azt mondhatnánk, hogy a forgás közben két szaltót is belehúz a rider , de azért ennyire nem egyszerű. Inkább a forgás és a szaltó kombinációjáról van szó, aminek eredményeképpen létre jön az a dugóhúzószerű mozgás, amire a „cork” utal (A „cork” a „corkscrew” rövidítése ami dugóhúzót jelent).
 
Videóhoz klikk ide!
 
A dobogó összes fokát kanadai rider foglalta el. Az első Sebastien Toutant lett, aki a 20.000 dolláros fődíj mellett a Air&Style Innsbruck -on is biztosította a részvételét. Toutant egy tökéletes Cab 1260 double cork (fordított alapállásból, frontside irányban) ugrással nyerte a vesenyt. „ Megnyerni az első 5 csillagos TTR versenyt nagyszerű érzés. Csodálatos volt a döntő és így én vezetem a TTR ranglistát egészen az augusztusi következő versenyig ”
 
80833-billabong-ante-up-4.jpg
 
A második helyezett a kanadai ridere Matts Kulisek lett, akinek az egyik ugrásánál meggyűlt a baja az ugratóval. Rosszul indította az ugrást, aminek köszönhetően nem ért el a biztonságot jelentő érkezőig, és még egy fotóst is elsodort az érkezése után.
 
80833-billabong-Ante-Up-Dobog-.jpg
Hirdetés