Komplett felsőtest edzés Bogár Jánossal Hír

Komplett felsőtest edzés Bogár Jánossal Hír

Bogár János
2015/04/09
A WBPF Sportmodell edzésterve Neked!
Hirdetés

Bogár János WBPF (World Bodybuilding & Physique Sports Federation) Sportmodellel találkoztunk egy konditermi edzés erejéig.

Jani gyakorlatvégzésén szembetűnő a megfontolt, szépen kivitelezett mozgás, hogy a dolgoztatott izmok a lehető legjobb terhelést kapják. Figyelj a mozgásodra, próbáld lekövetni Jani technikáját.

A gyakorlatokat Jani mutatja be, Te pedig csináld utána (részletes leírás a fotókra kattintva)!

  

Felsőtest edzés
4 kör

Körön belül nincs pihenő, csak amíg (nyugodtan, lassan) szert váltasz. Körök között 2-5 perc pihenő. 
Az ismétlés szám csak iránymutató, edzettségedtől függően nyugodtan térj el tőle.

Húzódzkodás széles fogással
6-8 ismétlés

Húzódzkodás szűk fogással
6-8 ismétlés

  

Invertált, vagy fordított evezés
12-15 ismétlés

  

Mellről nyomás állva rúddal
12 ismétlés, súly egyénileg

 

Oldalemelés kézi súlyzóval
15-20 ismétlés, súly egyénileg

  

Szűk fekvőtámasz medicinlabdán
10 ismétlés

  

Váltott karos fekvőtámasz medicinlabdával
10 ismétlés

 

Felülés medicinlabdával
20 ismétlés

 

Lábemelés fekve
15 ismétlés

 

 

Bajnokok reggelije
Bogár János a kosárlabdát hagyta ott a fitnesz kedvéért. A döntés őt igazolta, hiszen tavaly megszerezte a WBPF világbajnoki címét sport modell kategóriában. Az indiai győzelem egyértelműen az akaraterő és a kitartás győzelme, azonban a bajnoki test elérésében kulcsfontosságú szerepet játszott a minőségi fehérjebevitel is.

Bogár János Forrás: BioTechUSA
Bogár János
Kép forrása: BioTechUSA


A fitnesz sokkal több, mint egyszerű sport. Ez egy olyan életforma, ahol a versenyzők nap nap után sokszor monotonnak tűnő edzésmunkát végeznek, amihez ráadásul szigorú étrend párosul, különösen verseny felkészülési időszakban. A hiúság, mint motiváció hosszú távon kevés, ez olyan emberek sportja, akik szeretik feszegetni saját határaikat, legyőzni elsősorban magukat és folyamatosan újabb és újabb célokat kitűzni. Bogár János is egy ilyen eltökélt fiatalember, aki először a kosárlabdázás mellett, csupán a maga örömére vágott bele ebbe a sportba, majd később annyira elkapta a „gépszíj”, hogy ma már minden idejét ennek szenteli. Civilben személyi edzőként dolgozik és egy egészséges életmódot népszerűsítő oldalt vezet a barátaival. János WBPF színekben, sport modell kategóriában indul versenyeken. Az egykor vékony testalkatú fiú az évek során igazán látványos izomzatot pakolt magára.

A fitneszversenyző minden napot a fehérjeturmixával kezd, ez az ő bajnoki reggelije mely nélkül nem indulhat a nap. Ezt a reggeli edzést követően aztán egy újabb adag tejsavó fehérje követi. „Az Iso Whey Zero tejsavófehérje-izolátum transzzsírmentes, hozzáadott cukrot nem tartalmaz, jól oldódik és gyorsan felszívódik. Tökéletes választás az ultraszálkás izomgyarapodásra törekvő sportolók számára, mivel a fehérjék hozzájárulnak az izomtömeg növekedéséhez és fenntartásához. Jó kiegészítés lehet a vegetáriánusok számára is, illetve segítségünkre lehet a fogyókúra során is.”

Az elszántság igazi villámkarriert eredményezett. János első versenyéről rögtön egy bronzéremmel tért haza, ami akkora lendületet adott neki, hogy a következő versenyeken már csak aranyérmeket gyűjtött, eljutva egészen az Európa-bajnoki és a világbajnoki címekig. „Ennek a győzelemnek viszont súlya van, hiszen a további versenyeken bizony már „illik” tartani ezt a színvonalat.”

A fiatal fiú tökéletes testének köszönhetően pedig egy életre szóló kaland részese is lehetett. A Magyarországon forgatott Herkules című filmben sportstatisztaként szerepelt, és így közelről csodálhatta meg Dwayne „A Szikla” Johnson kidolgozott izomzatát, aki minden bizonnyal a legtökéletesebb motiváció a jövőre nézve!

Hirdetés