A Bátor Tábort támogatják a Budapesti Honvéd Párbajtőrözők Hír

(X) - Támogatott tartalom
2019/06/27
A cél a júliusi budapesti vívó-világbajnokság rajtjáig minimum 500 ezer forint összegyűjtése az Alapítvány javára.

A Springday Health Club egészség- és fitneszközpont példáját követve daganatos és krónikus betegségekben szenvedő gyerekek táboroztatásával foglalkozó Bátor Tábor Alapítványt támogatják a Budapesti Honvéd Sportegyesület férfi és női párbajtőrcsapatának tagjai. A szakosztály legalább 500 ezer forinttal segítené az alapítvány munkáját.

 

Springday Forrás: Springday
Állj egy jó ügy mellé! - Adományozz te is!
Kép forrása: Springday

 

Állj egy jó ügy mellé! - Adományoddal beteg gyerekeket támogathatsz!

A Budapesti Honvéd férfi és női párbajtőrcsapata is csatlakozott a Bátor Tábor Alapítvány jótékony sportolóinak sorába. Az Alapítvány Élménykülönítményének tagjaként eddig közel 150 ezer forintot gyűjtöttek össze versenyzőink a daganatos és krónikus betegségekben szenvedő gyerekek táboroztatására.

Dancsházy-Nagy Tamás vezetőedző csapata az újpesti Springday Health Club egészség- és fitneszklubon keresztül értesült a jótékonysági akcióról, párbajtőrözőink hetente többször járnak a klubba edzeni, s az első hívószóra a kezdeményezés mellé álltak.

 

Versenyzőink célja, hogy a júliusi budapesti vívó-világbajnokság rajtjáig minimum 500 ezer forintot gyűjtsenek össze az Alapítvány javára.

 

„A kiváltságosoknak segíteniük kell az arra rászorulókat, csak így alakulhat ki a társadalmi csoportok közötti egyenlőség. Egy sportoló nem csak a tehetsége és az eredményei révén lesz példakép, hanem azzal, hogy felelősséget vállal másokért, sportolói tudása mellett az emberi oldalát is képes megmutatni, és a mindennapokban is úgy él, hogy az követendő legyen mások számára. Ettől válhat nagybetűs sportolóvá, s számomra párbajtőrözőink igazi példaképek, örülök neki, hogy a fiatal titánjaink az ő nyomdokaikban haladhatnak”

- mondta Kovács Katalin, háromszoros olimpiai bajnok kajakos, a BHSE PR-vezetője, aki hozzátette, hogy a Honvéd több szakosztálya is csatlakozik majd a kezdeményezéshez.

 

Rédli András olimpiai bronzérmes párbajtőröző és társai az első hívószóra a Bátor Tábor kampánya mellé álltak.


„Katonaként elsőként a Szentendrei Altiszti Akadémia jelmondata jutott eszembe: „Erős hit és erős akarat”. Ezeknek a szavaknak az értelme fűz bennünket össze, hiszen ezek a gyerekek erős hittel és akarattal felvértezve küzdenek a betegségekkel és mutatnak példát nekünk, akiknek szintén ez a két szó, a hit és az akarat táplálja leginkább a mindennapi munkáját. Mindannyiunknak szüksége van hitre, de mi az eredményeink révén többet is adhatunk számukra, felelősséget vállalhatunk, amit örömmel teszünk meg”

- mondta a napokban zárult düsseldorfi Európa-bajnokságon csapatban bronzérmet szerző Rédli András, aki mellett Budai Dorina, Várnai Vivien, Muhari Eszter, Somfai Péter, Siklósi Gergely, Berta Dániel és Peterdi András is csatlakozott a kezdeményezéshez.


No és a szakosztály vezetője Dancsházy-Nagy Tamás, aki szerint annyi mindent kaptak és kapnak a sporttól, a sport révén, hogy kötelességüknek érzik, hogy ebből valamit visszaadjanak a társadalom számára.

 

 

Te is szívesen lennél támogató?

Aki párbajtőrözőink példáját követve, az ő akciójukhoz csatlakozva szeretné támogatni a Bátor Tábor Alapítványt, a következő oldalon teheti meg: