Országos Kéktúra 2/2 Szajki erdészház-Sümeg

Az Országos Kéktúra 2/2 Szajki erdészház-Sümeg hossza 29 Km. Az útvonal szintemelkedése 110 m, szintideje 6 Óra, nehézsége Közepes. Az útvonal Magyarország területén található.
Hirdetés

Szajki erdészház-Sümeg

útvonal: Szajki erdészház - Ötvös - Kisvásárhely - Sümeg
táv: kb 29 km
szint: kb 110 m emelkedés és ereszkedés
menetidő: nagyjából nettó 6 óra 
pecsételések száma: 3
besorolás: közepes


Ha nem tudod, mi az a Kéktúra, vagy miként is lehet teljesíteni, először olvasd el ezt a cikkünket.

Előző napi kemény menetelésünk után nem kellett az altató, és a Szajki-tavak partján jót aludtunk. A Kéktúra füzete által 2. szakasznak jelölt Sárvár-Sümeg szakasz második fele vár ránk, ami nagyjából 29 kilométert jelent. Nem tűnik soknak, de a tegnapi negyvenes után kicsit óvatosan nyilatkozunk a teljesíthetőségét illetően a reggeli mellett. Vonatunk majd Sümegről indul hazafele, de ha nem bírjuk, majd befejezzük máskor és stoppal vagy busszal megyünk az állomásra.

Egy igen kanyargós nyiladékban kezdjük a napot. Megint több villanypásztor villanyozza fel a hangulatot majd jó 15 kilométer megtétele után kiérünk az Ötvös és Szalapa közötti útra. A vasúti felüljárón átsétálva, a megye tábla után ismét földúton haladva pecsételünk ma először. 

Ismét több forduló teszi változatosabbá a menetelésünket, mely tűrhető tempót produkál, így két nap alatt már több mint ötvennel a lábunkban… A következő pecsétet Kisvásárhely felé, egy haranglábon találjuk, majd röviddel ezt követően a sümegi műút szélén gyalogolunk. A távolban már látjuk a sasbérc tetején álló várat. A település szélén találjuk a vasútállomást, melynek forgalmi irodájával szemben, egy oszlopon lóg a bélyegző. És még arra is jut időnk, hogy keressünk egy sört a vonat indulása előtt…

Hirdetés