Menü

2011.01.04.     Hozzászólás 0

Téli "LEG"-ek Ausztriában

LEGnagyobb síterepek, LEGszebb, LEGhosszabb felvonó, LEGmeredekebb lesiklópálya és további LEGlegebb LEGek.

Íme néhány egyedülálló fénypont Ausztria téli kínálatából.

 

LEGnagyobb síterület 

A Skiwelt Wilder Kaiser Brixental síterep 279 kilométernyi sípályájával és 91 felvonójával Ausztria legnagyobb egybefüggő síterülete.

 

81251-legnagyobb.jpg

 

Még ennél is több sípályát kínál Ausztria legnagyobb síbérletszövetsége: a Kitzbüheli-Alpok AllStarCard síbérlettel összesen 1081 kilométernyi sípálya és 359 felvonó áll a vendégek rendelkezésére. A Tirol Snow Card az ország legátfogóbb síbérlete, amellyel összesen 80 tiroli síterepen 923 felvonó és 3105 kilométernyi sípálya használható.

 

LEGhosszabb felvonó

A Millenium Express, az Alpok leghosszabb nagykabinos felvonója mindössze 17 perc alatt szállítja fel az üdülővendégeket a Gailtalban található Tröpolachból. A felvonó 6000 méter hosszú útja során 1309 méternyi szintkülönbséget leküzdve jut fel a karintiai Nassfeld síterepen található Kofelplatz/Madritsche hegycsúcsra, 2000 méter magasra.

 

81251-leghosszabbfelvono.jpg 

 

A télisportok kedvelői a Pitztali-gleccseren található Pitz panorámás felvonóval juthatnak a legközelebb az égbolthoz: 3440 méterrel a tengerszint felett lélegzetelállító kilátás nyílik a tiroli hegyekre.

 

LEGmagasabban fekvő

Újabb magassági rekord: a Tirolban található Kühtai 2020 méterrel a tengerszint felett fekszik. Aki itt, Ausztria legmagasabban fekvő sífalujában tölti téli üdülését, rengeteg hóval számolhat.

Ugyancsak Tirolban található az ország legmagasabban fekvő síkunyhója: a Stubaii-gleccseren 3150 méter magasan működik a Jochdohle, egy modern épületbe bújtatott klasszikus hegyi étterem.

 

81251-legmagasabbanfekvo.jpg

 

A sífutás kedvelői a Salzburg tartományban található Kitzsteinhorn-gleccseren (csaknem) egész évben hódolhatnak kedvenc időtöltésüknek: a három kilométer hosszú pálya Ausztria legmagasabban fekvő sífutópályája (2900–3000 m).

 

LEGmeredekebb sípálya

A legbátrabb síelők és snowboardosok a Tirolban található Mayrhofen Harakiri-sípályáján tehetik próbára tudásukat. 78 százalékos esésével ez a lesiklópálya számít Ausztria legmeredekebb, karbantartott sípályájának. A kihívásokat kedvelő síelők különösen nagyra értékelik a Salzburg tartománybeli Obertauernban található Gamsleiten 2 sípályát, amely Ausztria legmeredekebb buckás pályája.

 

81251-legmeredekebb.jpg

 

LEGhosszabb szánkópálya

A Salzburg tartományban fekvő Brambergnél 14 kilométer hosszú szánkópálya várja a vidám kikapcsolódásra vágyókat. A Pfeifferköpflről induló pálya Ausztria leghosszabba éjszakai világítással rendelkező szánkópályája.

 

81251-leghosszabbszanko.jpg

Olvass többet a témáról: sípálya Ausztria
Ez is érdekelhet: hójelentés