Téli LEG-ek Ausztriában

Austria.info;http://www.austria.info
2019/12/10
LEGnagyobb síterepek, LEGszebb, LEGhosszabb felvonó, LEGmeredekebb lesiklópálya és további LEGlegebb LEGek.
Hirdetés

Íme néhány egyedülálló fénypont Ausztria téli kínálatából.

 

LEGnagyobb síterület Ausztriában

A Ski Arlberg  síterep 360 kilométernyi sípályájával és 69 felvonójával Ausztria legnagyobb egybefüggő síterülete. Ski Arlberg hójelentését naponta frissítjük.  

AllStarCard síbérlettel összesen 2750 kilométernyi sípálya és több, mint 900  felvonó áll a vendégek rendelkezésére. A Tirol Snow Card az ország legátfogóbb síbérlete, amellyel összesen több mint 90  tiroli síterepen több mint 1100 felvonó és 4000 kilométernyi sípálya használható.  

LEGhosszabb sífelvonó Ausztriában

A Millenium Express, az Alpok leghosszabb nagykabinos felvonója mindössze 17 perc alatt szállítja fel az üdülővendégeket a Gailtalban található Tröpolachból. A felvonó 6000 méter hosszú útja során 1309 méternyi szintkülönbséget leküzdve jut fel a karintiai Nassfeld síterepen található Kofelplatz/Madritsche hegycsúcsra, 2000 méter magasra.

Nassfeld Millenium Expressz Forrás: (c) Kaernten Österreich_Zupanc
Nassfeld Millenium Expressz
Kép forrása: (c) Kaernten Österreich_Zupanc

A télisportok kedvelői a Pitztali-gleccseren található Pitz panorámás felvonóval juthatnak a legközelebb az égbolthoz: 3440 méterrel a tengerszint felett lélegzetelállító kilátás nyílik a tiroli hegyekre.

 

LEGmagasabban fekvő síterület Ausztriában

 

Újabb magassági rekord: a Tirolban található Kühtai 2020 méterrel a tengerszint felett fekszik. Aki itt, Ausztria legmagasabban fekvő sífalujában tölti téli üdülését, rengeteg hóval számolhat.

A Pitztali gleccseren-en található futurisztikus stílusban épült hegyi megállóhely ad otthont Tirol legmagasabban fekvő  kávézójának. A modern épület Ausztria legmagasabb síterepének kiindulópontja. 3440 m magasról a völgyig, 1640 m magasságba lehet lecsúszni

 A sífutás kedvelői a Salzburg tartományban található Kitzsteinhorn-gleccseren (csaknem) egész évben hódolhatnak kedvenc időtöltésüknek: a három kilométer hosszú pálya Ausztria legmagasabban fekvő sífutópályája (2900–3000 m).

 

LEGmeredekebb sípálya

A legbátrabb síelők és snowboardosok a Tirolban található Mayrhofen Harakiri-sípályáján tehetik próbára tudásukat. 78 százalékos esésével ez a lesiklópálya számít Ausztria legmeredekebb, karbantartott sípályájának. A kihívásokat kedvelő síelők különösen nagyra értékelik a Salzburg tartománybeli Obertauernben található Gamsleiten 2 sípályát, amely Ausztria legmeredekebb buckás pályája.

 

 LEGhosszabb szánkópálya Ausztriában

A Salzburg tartományban fekvő Brambergnél 14 kilométer hosszú szánkópálya várja a vidám kikapcsolódásra vágyókat. A Pfeifferköpflről induló pálya Ausztria leghosszabba éjszakai világítással rendelkező szánkópályája.

 

Hirdetés