Nassfeld - Hermagor

Nassfeld - Hermagor Sípálya információk

A síterep zárva
30.069.011.0
640km
610-2020m
16 Húzólift
9 Ülőlift
5 Kabinos felvonó
2024-03-24
0
km
2024-06-16
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Nassfeld - Hermagor

A Millennium–Express Nassfeld Európa leghosszabb felvonója.

Megépítése óta Nassfeld lett Karintia egyik legszínvonalasabb síterülete.

A síelőket hóbiztos pályák, sok napsütés, és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően évről évre új felvonók várják. Nassfelden található egyébként az Alpok leghosszabb kivilágított pályája is, amely több, mint 2 km hosszú, de vannak itt kivilágított szánkópályák is (több). Közel 100 km sífutópálya van a pályarendszer alsó régióiban, és több mint 10 km sífutópálya van a hegyen.

A snowboardosoknak a freeride lehetőségeken kívül, Nassfeld funpark boardercross pályát, és snowboardparkot high jump-al, és twinpipe-al(200m) kínál. Nem csoda, hogy komoly snowboard versenyek helyszíne is a Nassfeld pályarendszer.A családi programokra is ideális a helyszín, remek síiskolák vannak, sok a kiegészítő program lehetőség, karbantartott sétautak, korcsolya, fallabda stb.

 

Kilátás

Kilátás

 

Személyes tapasztalat Nassfeldről:


Ha Nassfeld környékén található szállásokban alszunk meg akkor legtöbbször elkerülhetetlen, hogy autókázzunk. Természetesen az ingyenes síbuszt is választhatjuk. Pályaszállás több helyen is van. Pl. Tröplach, Sonnenalpe Nassfeld.

A Millenium Express alsó parkolója hatalmas, ha valaki későn érkezik, valószínűleg egy pillanatra el is megy a kedve az aznapi síeléstől. Ne essünk azért kétésgbe, a helyiek profin megoldották ezt a problémát. A parkolóban külön közösségi közlekedési rendszert alakítottak ki a Nassfeldiek: helyi traktorosok húznak vagonokat mellyel kényelmesen és gyorsan eljuthatunk a felvonóhoz. A parkoló másik oldalán végis is csúszhatunk, ergo lefele jövet egyenesen az autónkhoz érkeztünk. A kis traktoros "vonatozás" ráadásul hatalmas öröm a gyerekeknek.

Nassfeld 110 km pályája több, mint elég, 3-4 hegyet is besíelhetünk. Megfelleő körülmények esetén érdemes a freeride-ra alkalmas lejtőket nem kihagyni!

A pályák természetesen tökéletesen kezeltek, érdemes korán kelni, és elsőnek lecsúszni a frissen ratrakolt lejtőkön!

Nassfeld középállomásán található a gyerekek kedvenc - valamilyen macis- sísulija. Akkor is érdemes idáig feljönni, ha nagyon pici gyerekkel utazunk: van beltéri játszóház, az egyik hütte dohányzás mentes, ami fehér holló Ausztriában, de a hüttén túl is van elegendő hely, hogy kicsit sétáljunk anélkül, hogy valamelyik sielővel elütessük magunkat!

A közeli egyéb sportolási lehetőségek közül kiemelendő a tavak pl:Presegger See. Ha a körülmények megfelelők, a tavon körbe kijelölnek sífutó-, és koripályát melyet naponta tisztítanak. Ha egy kicsit elbizonytalanodunk a jég erősségét illetően, a jeget Quad-dal tisztító pályamester látványától hamar megnyugszunk.

12 ponton ingyenes Wifi Hotspot!

Teljesen kezdőket a völgy állomáson kialakított külön sípálya várja. Ide 3 órás speciélis jegyet is lehet venni.

Ha unod a síelést az NTC egész csomó alternatívát kínál. Bob, hókerékpár, szánkó, biatlon, sífutás...

 

Indul a sítanfolyam

Indul a sítanfolyam

 

 

Nassfeld - Hermagor síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
57.5 €
Gyerek
29 €

Főszezon

Felnőtt
62 €
Gyerek
31 €
1 Napos
26 €
62 €
130 €
(Összehasonlítva Ausztria síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Nassfeld - Hermagor sípályához

Szerintetek Nassfeld - Hermagor...

2020-02-14
Super
2014-02-21
Kezdőknek: Sok pálya, sok lift.
2013-12-01
Kezdőknek: Túl sok a piros pálya, kezdőknek nehéz.
Profiknak: Jól el lehet lenni.
Családosoknak: Inkább a sielés élménye dominál ennél a pályánál, nem a családos szórakozás.
Snowboardosoknak: Kezdőknek nehéz, akiknek megvan a tudásuk, azoknak jó, kevés a húzós felvonó.
2013-11-29
Kezdőknek: Van azért egy pár abszolút kezdőknek való bébipálya és ott van a 23a számú nagyon hangulatos vonalvezetésű pálya ami ha nincs tömeg nagyon jó kis kezdő pálya olyannak aki már stabilan nyomja a hóekét. Ráadásul ő már kényelmes ülős felvonón pöröghet. Kezdő snowboardosoknak csak ezt a pályát ajánlom. Viszont ha tömeg van,ami február végén tuti, akkor veszélyes, mert keskeny. Más kezdőknek való pálya itt nem nagyon van.
Profiknak: Síelőknek nagyon jók a pályák, hangulatosak, kanyargósak, váltakozó lejtésűek. Deszkásoknak egy kicsit ez már jeges, lapos résszel sőt emelkedővel is találkozhat a 80-as pályán ami bot hiányában hosszú gyaloglás lesz.
Freeride-ra: Van freeride rész is a 9-es pálya környékén, de nem túl meredek, sőt elég lendület híján könnyen belefuthatunk lapos katlanba ahonnét mély hó esetén és elég egész nehéz kimászni.
Családosoknak: Itt mindenki megtalálja a számítását, csak könnyű elveszíteni egymást a hatalmas pályarendszeren. Későn ébredő és lassan készülődő családoknak sokat kell sorbanállni az alsó kabinos liftnél, mire a 10 óra utáni hatalmas tömeggel feljutnak az első pályáig. Korán reggel, aki kihagyja a családi reggeli az még gyorsan feljut.
Snowboardosoknak: A 8,9 pályák jók, ki sem kell csatolni, úgy lehet pörögni, esetleg a pálya szélén mély havazni. A 23a pálya nem túl erős lejtése és sok kanyarja miatt egész kényelmes és érdekes élmény. A 80-as pálya felejtős, gyalogolni kell mert van hogy hosszan sík, sőt emelkedik. Ha csak nincs egy síző aki odaadja a botját, vagy húz. Különben is azok a jobb szélső fekete pályák nem boardosoknak valók, jegesek, rosszul karbantartottak. Különben meg a többi piros pályán főszezonban nagy a tömeg, sok a keskeny rész és a vadállat szlovén síelő.
2013-11-21
Családosoknak: Itt még jó időben sosem síeltem, habár biztosan van itt is ilyen:) 1x elmegy, de nem lett a szívünk csücske.
2013-11-21
Snowboardosoknak: Sok pálya, kevés ember, nagyon jó boardozható pályák, nem kell sokat lecsatolni.
2013-11-21
Családosoknak: Vannak gyerek parkok.
2013-11-21
Kezdőknek: Kezdőkkel is voltunk itt, sajnos többször a kék pályán is le kellett csatolniuk, mert vagy meredek volt, vagy nagyon buckás. + nagyon messze lehet csak elfogadható áron szállást találni, így sokat kell autózni napi szinten.
2013-11-21
Kezdőknek: Szuper pályarendszer - csak nem feltétlenül egy kezdőnek. Nassfelden gyakorlatilag csak piros pálya van. Kezdőknek mindössze 3-4 pályát lehet ajánlani.
2013-11-21
Snowboardosoknak: Ausztria legjobb terepe boardosoknak!
2013-11-20
Kezdőknek: a kezdőnek drága mulatság ide jönni, lehet közelebb és olcsóbban is Mo-hoz pályát találni
Profiknak: jegesek, szelesek a pályák. Én jobb szeretem a napos, szélmentes helyeket. Drágának érzem.
Családosoknak: drága és szeles
Snowboardosoknak: Jeges
2013-11-20
Kezdőknek: Nagyon változatos pályák, amit kezdőként egyszerűen nem lehet kihasználni. Úgy gondolom, fölösleges kezdőként ide jönni.
Profiknak: Változatos, hosszú pályák, egész napos elfoglaltság.
Családosoknak: Nagy élmény, függ a sítudástól
Snowboardosoknak: Külön snowboard pályák
Jártál már NASSFELD - HERMAGOR síterepén? Mondd el a véleményed!