Késve nyit az osztrák sípályák egy része Hír

Turizmus.com
2011/11/30
Az osztrák sípályák egy része már elhalasztotta vagy várhatóan elhalasztja a hét végére tervezett szezonnyitást. A legtöbben december 8-i nyitásban reménykednek
Hirdetés

 

A tartósan csapadékmentes időjárás az Alpokban is éreztette hatását. Alsó-Ausztriában a hét végéről többnyire december 8-ra halasztották a megnyitókat.

 

Ekkor vehetik birtokba a pályát a síelők a Hochkaron is, míg a Semmeringen 9-én nyitnak az eredetileg tervezett december 2. helyett.

Az Ötscheren ezzel szemben hóágyúkkal sikerült olyan feltételeket teremteni, hogy már december első hétvégéjén üzembe tudják helyezni a pályákat. Ugyanígy a stájerországi Lechtal és Schladming sípályáin várhatóan már a hét végén lesz síelésre alkalmas hó.

A tiroli Obertauern síközpontban nagyon kevés esélyt látnak arra, hogy már december első napjaiban fogadni tudják a turistákat, ehelyett a jövő hét közepére tervezik a megnyitót.

Karintiában a Mölltaler gleccser kivételével nem volt elég hideg az időjárás a hóágyúk bevetéséhez. Mindennek ellenére Wolfgang Löscher, a felvonókat üzemeltető vállalkozók szövetségének képviselője nem lát okot komoly aggodalomra. Mint mondta, reméli, hogy legkésőbb december 8-ra minden sípályán megfelelő mennyiségű hó lesz.

A részben Tirolhoz, részben Vorarlberghez tartozó Arlbergen szintén késik a síszezon, várhatóan a jövő hét közepéig. A nyugati Vorarlberg tartomány legnagyobb síközpontjában, a Montafon-völgyben arra számítanak, hogy - ahogy azt eredetileg is tervezték - december 8-án megnyithatnak a pályák.

 

Hójelentés, várható havazási adatok itt...

 
Hirdetés