Menü

2011.02.16.     Hozzászólás 0

Mozgásvilág.hu

Személyes tapasztalatunk Dachstein West - Gosauról

Családosként nem volt panasz semmire és egy kis freeride-ra is el tudtam szökni, amíg a gyerkőcök a sísuliban voltak...


Tényleg elsősorban a családoknak ajánlott, de a felső részen remek lehetőség nyílik arra is, hogy a kisebb izgalmakat kereső szülők a titkosban, pályán kívül húzzák az ívet! Családoknak kedvez a sok piros, enyhe lejtésű pálya, a Bruno macis sí iskola a Russbach-i felvonónál, és pénztárca kímélő családi ajánlatok!

 

 

A 2010-2011-es szezonban a Gosaui lejtőkön egy vadonatúj 6 üléses felvonót is felavattak. Így sokkal gyorsabban jutunk fel a hegytetőre, ráadásul élvezhetjük az ülésfűtés, és az automata lábtartó és időjárás védő buborékot is!

A Zwieselalm-nál található ülős felvonó alatt remek Freeride-ra adnak lehetőséget a kitett domboldalak. A szomszédos Krippensteinnel ellentétben ezek a lejtők teljesen biztonságosak, egyáltalán nem kövesek, sziklásak, és dolináktól sem kell tartanunk. Természetesen a lejtők sokkal rövidebbek a szomszédénál, ellenben sokkal kevesebb hó mennyiségnél is bátran használható! Bár a legtöbb helyen, így itt is mindenkinek engedik az off-piste csúszást, azért ne soha se felejtsük, hogy csak saját felelősségre hagyjuk el a pályát!

 

 

 

Ha valaki a modern körülményeket preferálja a hagyományos, rusztikus hütte hangulat helyett, akkor a gőzgombócot a Go-Gosau Alm nevű helyen fogyassza el! A kívülről hagyományosnak tűnő hütte, belül gusztusosan ötvözi a számunkra néhol extravagáns, és a megszokott alpesi elemeket! A képek sokat elárulnak! A Go-gosau Alm elég férőhellyel rendelkezik, hogy bátran támadjuk meg a szokásos ebédidőben, de azt azért ne várjuk, hogy ilyenkor kevesen legyenek!
Szép, napos időben a teraszra kihelyezett babzsák fotelékért harcolhatunk. Vigyázat, saját tapasztalatunkra hivatkozva bátran állíthatjuk, hogy egy ilyen ülőalkalmatosságból igen nehéz kikelni,
főleg ha még egy sört is bevágtunk!

 

 

 

Olyan extra szolgáltatásokat is nyújtanak a helyiek, mint, a Skiline! A http://skiline.cc/dachsteinwest oldalon, ha beütjük a bérletet található kódunkat, akkor azonnal láthatjuk mely sílifteket használtuk, és mekkora szintkülönbséget síeltünk be!

 

Egyebek: természetes lehetőség nyílik éjszakai síelésre is! A közelben mindenképpen említésre méltó a Bad Ischl-i fürdő (exkluzív csomagajánlattal még olcsóbb), ahol a hely jellegzetességével, a sóval felturbózott vizű medencékben áztathatjuk magunkat! A 4 órás jegy: 14 Euró. Ha nincs kedvünk síelni akkor mindenképpen zézzük meg a kilátást a Five Fingers-ről, és ha tehetjük látogassunk el az Unesco Világörökségi státusszal rendelkező Hallstattot!

 

 

A sípálya hivatalos weboldalán egész jó csomagajánlatokat lehet találni, pl.: 4 nap / 3 éjszaka magánszálláson, 2,5 napos síbérlettel, belépővel a Bad Ischl Thermal fürdőbe és Salzkammergut Winter Card-dal (kedvezményekre jogosító kártya) már 199 Euroért rendelhető, de van lehetőség vendégházban, vagy hotelben is megszállni. Bővebb infókért Klikk ide!

A szállás, vagy csomagfoglalás amúgy teljesen személyre szabottan működik. Itt találsz egy adatlapot, ahova minden kívánságodat leírhatod és rövid időn belül megkapod a személyre szabott ajánlatokat.

Bátran merjük ajánlani!

Olvass többet a témáról: sípálya Ausztria