Krippenstein: Menekvés a tömeg elől Hír

Mozgásvilág.hu
2011/02/02
Összesen mintegy 30 km-nyi freeride útvonal közül választhatunk , ami tuti megdolgoztat! 
Hirdetés
Krippenstein-hegy Salzkammergut legszebb részén 2100 méterrel magasodik a Hallstatt-i tó felett!
1db 11km hosszú pályájával nem sorolható a hagyományos sí központok közé, de talán meg is sértődne, ha odasorolnánk.
A Snowplanet magazin felmérésén, a freeride társadalom a kihagyhatatlan helyszínek köré sorolta, olyan neves helyeket megelőzve, mint Cortina vagy St. Moritz. Ebből következtethetünk a hely legnagyobb előnyére: ez a hely freeride és túrasí paradicsom. A felvonó tetején levő hütte a Dachstein fennsík bejárata.
 
Krippenstein 2100 méterrel a Hallstatti-tó felett...
 
Az alsó állomást a Hallstatt-i tó felől lehet megközelíteni. A parkolóban szinte mindig találunk helyet, nincs tömeg. Innen egy sok férőhelyes gondolával szakítunk felfelé. A felső állomástól mindössze 25 percnyi sétára van a „Five fingers” kilátótorony, ahonnan tényleg lélegzetelállító a látvány a Hallstatti tó irányába! A nyári beszámolónk alkalmával is írtunk erről, és a technológiának köszönhetően ezen a linken 3d-ben körbe is tudtok nézni!
Az üzemeltetők a családosokra is gondoltak. Hála nekik a gyerkőkkel profik foglalkoznak, míg extrém Apuka és Anyuka a szűz hóban húzza az ívet! A felső állomáson egy kisebb kalandparkot hoztak létre a kicsiknek, míg az kiinduló ponton a szokásos sí sulit választhatjuk!
 
Krippenstein Már a gyerekpálya is a freeride fakerülgetésre tanít...
 
A lényeg azonban a helyi freeride lehetőségeken múlik. Összesen mintegy 30 km-nyi útvonal közül választhatunk , ami tuti megdolgoztat!  Főleg, hogy kiemelt óvatossággal kell kezelni a lejtőket a megannyi kisebb-nagyobb dolina miatt. Nem szabad félvállról venni ezeket az alattomos lyukakat, megannyi balesetet okoztak már. Akinek nincs terepismerete bérlejen tapasztalt vezetőt . Így tettünk mi is!
 
Krippenstein A jó freeride pálya másfél méter hónál kezdődik...
 
Ha a freeridera gondolunk, akkor nagyon laza srácok vagy lányok jutnak eszünkbe. N ekünk Ingridet szervezte be a helyi Idegenforgalmi iroda. Erre persze nagyon megörültünk, már láttunk szemünk előtt a csinos, laza vezetőnket, akivel egy egész napot együtt tölthetünk! Háát, csinos is volt. Ezzel együtt Ingrid egy 60 év körüli nagymama 2 unokával , aki a vasárnapi ebéd előtt felugrott, hogy megmutassa nekünk, ficsúroknak, hogyan is kell ezt csinálni. Nem sok pihenőt hagyott, rendesen lihegtünk, hogy utolérjük. De mondjuk ezt is várjuk attól, aki 30 éve minden nap síel! Mivel a hóviszonyok nem voltak a legideálisabbak, rengeteg gyökér, kő és jégtömb próbált minket kigáncsolni, ami rendszeresen sikerült is. Ingrid sem volt kivétel ebben, de szó nélkül állt föl a nagyobb esésekből is! Hát le a kalappal!
 
Krippenstein Freeride túravezetőnk...
 
Krippenstein egy igazi freeride paradicsom, ráadásul elérhető távolságra van, és bőven megfizethető, főleg ha helisíeléssel hasonlítjuk össze. Hátránya viszont az, hogy a sziklás terep miatt csak akkor élvezhető, ha tényleg jó sok hó van. Ingrid szerint ez másfél méternél kezdődik.
 
Szállás: Obertraun és környéke, vagy a hegyen lévő hütték egyike. Pl:
Díjak:   bérlet árak, részletek ITT!
Helyi vezetőt, „guide”-ot az Outdoor Leadership iskola adja. 1 napra 4 főnek 200 Euróba fáj, ami igen jó árnak számít!
 
Krippenstein Amikor a freeride-osok "apró" akadályba ütköznek...  
 
Ha valami még extrémebbet próbálnál ki, akkor indulj el a február végi DH-versenyen , amit a behavazott sípályán rendeznek :)
Hirdetés