Menü

2011.01.18.     Hozzászólás 14

Karintia - álomszerű tájak és tökéletes téli élmények

Határtalan síélmények, varázslatos gleccservilág és hamisítatlan vendégszeretet.

Határtalan síélmények, varázslatos gleccservilág és hamisítatlan vendégszeretet. Így foglalható össze mindaz, ami a karintiai Alpokba látogatókat várja, akik kékesen tündöklő csúcsok álomszerű kulisszája előtt élvezhetik a mélyhó, a termálfürdők és a csúcsminőségű lesiklópályák nyújtotta élményeket.

Mindenhol az élmények kerülnek előtérbe. Karintiában az ember úgy, ott és akkor adhatja át magát a téli élményeknek, ahogyan, ahol és amikor akarja.

 

Alpesi síélmények, amely minden igényt kielégít – Karintia csodás alpesi régiókkal és egyedülállóan széles kínálattal várja a télen ide látogatókat: Heiligenblut és Nassfeld, valamint Bad Kleinkirchheim és a Mölltali-gleccser között. És mindezt garantált sok napsütéssel és hóval. A vendégek összesen 1031 kilométernyi sípályán síelhetnek. A TopSkiPass Kärnten & Osttirol síbérlet 34 síterületre érvényes.

 

Ne keresgéljen sokáig – itt a megoldás”: ez a karintiai Alpok jelmondata. És minden területre vonatkozik: az alpesi lesiklásra, a termálra és wellnessre, valamint a családi ajánlatokra is. A szezon októberben kezdődik, és egészen májusig tart. A Mölltali-gleccseren pedig akár egész évben síelhetnek a vendégek. A háromezer méteres magasságban gyönyörű freeride terület áll a carvingosok és snowboardosok rendelkezésére. A pályák csúcsa a Katschbergen található „A1 sípálya”: 6 kilométer hosszú, nyílegyenes és kellően széles. A Nockberg hegyeiben világbajnoki élményt élhetünk át: az egyik leglátványosabb világkupa futamokon is tesztelt pályát a völgy leghíresebb fiáról Franz Klammer-lesiklópályának nevezték el.

 

Nem csak a lejtőn siklás számít téli sportnak. A sífutók is tökéletesen karbantartott sífutópályákat találhatnak (pl. Lavanttalban), a szánkósok pedig jól kiépített és kivilágított szánkópályákat (pl. Heiligenblutban és a Nockberg hegyeiben). Egyre kedveltebbek a hótalpas kirándulások, a sítúrák és a téli kemping. A Millstatti-tó körül elterülő régió kínálatában mindezek szerepelnek. A szolgáltatások minőségére mindenhol nagy hangsúlyt fektetnek. Egy példa: a Nassfeld-Hermagor síterületen közvetlenül a pályán dolgozik egy új expressz csapat. A síléc mindössze 10 perc alatt jobb lesz, mint újkorában.

 

Forró vagy hideg? A pihentető téli szabadsághoz hozzátartozik egy jóleső termálfürdő. Bad Kleinkirchheimben a pályáról közvetlenül a termálfürdőbe érkezhet, például a Római fürdőbe. További termálfürdők melegítik fel tagjait Warmbad-Villachban és Bad Bleibergben is.

 

Szeretettel várják a síelő csemetéket is. Az ADAC szerint a „Katschi’ gyermekvilág” a Katschbergben a legjobb három gyermeksíterület egyike. A régió minden négycsillagos szállodája biztosít gyermekfelügyeletet és saját gyermekwellness-részlegük is van. Sőt még gumimaci wellnessfürdőt is találunk! A Liesertal-Maltatal családi völgynek számít, itt található Ausztria egyetlen baba- és gyermekfaluja.

A TopSkiPass Kärnten & Osttirol síbérlet 34 síterületre érvényes, ahol 1031 pályakilométer és 289 felvonó várja a vendégeket. Hat napra felnőtteknek 189, gyermekeknek 14 éves korig 96 euróba kerül.

Olvass többet a témáról: sípálya Ausztria, karintia