Ich bien VIP - Semmering-i Világkupa belülről Hír

Mozgásvilág.hu
2010/12/29
Hogyan mulat az Osztrák? Lehetne ez is a cím, mert hát sógoréknál egy ilyen síverseny lényege az össznépi mulatság.
Hirdetés
Mikor átvettem a 130 Euró értékű VIP nyereményem , azt gondoltam, hogy a verseny után személyesen jön majd köszönni Lindsey Vonn és Maria Riesch . Majdnem így lett…
 
Semmering-i VK Celebfotózás
 
25 000 nézőt vártak a szervezők a Semmeringi Világ kupa futamra e hét keddjére és szerdájára. Mivel a Semmeringi sípálya sztrádán könnyen megközelíthető Budapestről, első kételyem már ekkor felmerült.
Mekkora dugót fog ez okozni az autópályán?
 
Semmering-i VK Üdv
 
Kételyemet hamar eloszlatták a szervezők, akik irigylésre adó módon tökéletesen szerveztek le mindent ezen a napon. Így hát a nem oda tartó autósok bánatára, nemes egyszerűséggel lezárták az autópályát, és csak a versenyre igyekvőket engedték továbbhaladni. Egy mozdulattal a parkolási gondokat is megoldották, hiszen erre a 2 napra megengedték azt az autópálya szélén. A látogatókat innen ingyenes buszok szállították a verseny helyszínére.
 
Semmering-i VK Anja Paerson
 
„Ich bien Vip” felkiáltásra és a jegyem felmutatása után, minket ellenben felengedtek a faluba, a pálya aljában kialakított VIP parkolóba.
 
Semmering-i VK VIP tribün
 
A célnál 2 tribün lett kialakítva. Egyik a „slepp” részére, másik a magunk fajta nagyon fontos embereknek. Önbecsülésünk mélyet zuhant, mikor kiderült, hogy rajtunk kívül több száz VIP vendég van (130 Euróért bárki lehet az) és, hogy „gazdaságos” tribünről a pálya teljes alsó része látszott, míg mi csak a célban faroló lányokat láthattuk némi pipiskedés árán! Nem baj, majd a grátisz italokba temetjük bánatunkat, gondoltuk. A csúnyán elcukrozott „tee mit schnaps” után visszatértünk a földre.
 
Semmering-i VK Anja Paerson
 
A célterületet jobban megvizsgálva figyelmesek lettünk a szervezők még egy professzionális húzására. A csapat, a sajtó és a VIP rész mellett közvetlenül egy fotó helyet alakítottak ki , ahonnan bárki fotózhatta a beérkező sízőket! A versenyzők itt hagyták el a pályát, és rendületlenül osztogatták az autogramot. Az egésznek nagyon családias volt a hangulata, a celeb versenyzők, helyi sztárok sem rohantak el a helyszínről testőrök kíséretében, hanem igyekeztek a -néha már rendesen becsápolt- szurkolók kéréseit kielégíteni!
 
Semmering-i VK Autogramosztás  
Az osztrák szurkolókra azért jellemző volt, hogy legalább akkora figyelmet fordítottak az evésre és ivásra mint a kedvenc versenyzőikre. Amint leérkezett az utolsó Osztrák, a tribünök kiürültek, a bárok megteltek!
 
Semmering-i VK Célbaérés
 
Mivel továbbra sem láttunk túl sokat a versenyből, kihasználtuk a VIP státusz adta következő előnyt is, az ingyenes síliftet . A felvonóról kitűnően lehettet látni az egész világ kupa pályát. Ha valaki napijegyet vett, akkor folyamatos oda-vissza liftezéssel követhette legjobban szemmel a versenyt.
 
Semmering-i VK Kanyar  
A pályák – a versenypálya kivételével - nem voltak lezárva, így síelni is lehetett. A bérleteket 30% kedvezménnyel lehetett megvásárolni.
A fenti hütte attól is volt különleges, hogy itt készültek fel a lányok a következő futamra . Autogram osztás, fotózás itt is teljesen elfogadott, sőt a mellékhelységben a sztárok pletykáit is kihallgathattad. Készítettünk is gyorsan néhány paparazzi fotót, Anja Paersonról .
 
Semmering-i VK Osztrák síző  
A versenyt legjobban figyelemmel kísérni nem itt a startnál, hanem a pálya mentén lehetett. A biztonságos közlekedés végett kötelet is kifeszítettek, ebbe kapaszkodott a szurkolók hada.
A piros pályán lefelé, először ellestük a legújabb sízési technikát a menőktől, majd Medve Gryllst is megszégyenítő mozdulatokkal, sport értékűt túráztunk az erdőben.
Itt ugyan nem volt kivetítő, de a célba érkezés utáni hangorkán erősségéből ítélve meg lehetett tippelni a végső sorrendet.
 
Semmering-i VK
 
A díjkiosztó ünnepség után, természetesen ismét a bárpultosok lettek a hegy elfoglaltabb emberei . Indulás előtt azért mi is kihasználtuk a VIP jegy legvonzóbb előnyét a svédasztalt . Bécsi szelet, krumpli saláta, sült hal, raclette és egyéb sajtok…majd nagy gáz hazáig.
 
Semmering-i VK Sízők egymás között...
 
Persze azért szuvenyír vásárlás a Billában . Csak a nosztalgia végett!
 
Eredmények:  1. Tessa Worley (francia) 2:09.66 p (1. futam: 1:04.47 p, 2. futam: 1:05.19 p)  2. Maria Riesch (német) 2:10.28 (1:04.96, 1:05.32)  3. Kathrin Hölzl (német) 2:10.44 (1:05.07, 1:05.37)
A szakági Vk állása 4 verseny után (még 3 van hátra): 1. Worley 332 pont  2. Viktoria Rebensburg (német) 235  3. Hölzl 200
Az összetett Vk állása 12 verseny után (még 26 van hátra): 1. Riesch 658 pont  2. Lindsey Vonn (amerikai) 617  3. Elisabeth Görgl (osztrák) 416
 
Semmering-i VK
 
Semmeringi időjárás előrejelzés, hójelentés, pályainformációk: klikk ide!
Hirdetés