Obertauern

Obertauern Sípálya információk

A síterep zárva
61.035.04.0
542km
1630-2313m
6 Húzólift
17 Ülőlift
3 Kabinos felvonó
2024-04-24
0
km
2024-05-26
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Obertauern

Obertauern egy, a magyarok körében nagyon népszerű síterep Salzburg tartományban. A maga 100 kilométernyi pályájával Ausztriában giga síterepnek számít, ráadásul olyan jó kialakítású, hogy az egész pályarendszer besízhető anélkül, hogy le kéne vennünk a léceinket. Már a település is nagy magasságban, 1630 méteren fekszik, ebből adódóan a síterep rendkívül hóbiztos. Amikor máshol nincs hó, Obertauernben jó eséllyel találunk! A sok pályából és a hóbiztosságból kifolyólag a síbérletek Ausztria legdrágábbjai közé tartoznak (napijegy 53€ a 2022/2023-as szezonban). Sajnos online vásárlásra nincs lehetőség, így ezen nem tudunk spórolni, mint sok más síterepen. Jó hír azonban, hogy a több napos bérletek a közeli Grosseck síterepre is érvényesek, illetve ezekkel hétfőn és csütörtökön este is síelhetünk.

A pályák

Ahogy azt elvárnánk, a hatalmas pályarendszerhez rengeteg lift tartozik, összesen 26 felvonóval közlekedhetünk, melyek között mindenféle méretűt és fajtájút találunk. Több tanulásra alkalmas lift és pálya is található Obertauernben, a hivatalos tanulólift a falu déli végén, a P7-es parkoló közelében van. A 100 kilométer pálya garantálja, hogy nem csak a tanulók, de még a legextrémebbek is megtalálják a számításukat ebben a völgyben. Akik keresik a kihívásokat, azoknak javasolt kipróbálni a hasonló néven futó kétülésessel megközelíthető Gamsleiten 2 nevű fekete pályát, amely az ország egyik legmeredekebb pályája. A nagy magasságnak köszönhetően a pályán kívüli sízés szerelmesei sem fognak unatkozni, ugyanis az egész pályarendszer a fahatár felett található, megfelelő tudás és felszerelés birtokában bárhol lehet freeride-olni. Továbbá a völgy különleges adottságainak és a jó „felvonókiosztásnak” köszönhetően az egész síterep körbe is síelhető. Ezt a kört a helyiek Tauernrundénak hívják. Érdemes kipróbálni! A síterep közelében közel 70 kilométernyi sífutó pálya áll rendelkezésre és számos sítúra útvonalat is kipróbálhatunk, igaz, ezek nagy része nem közvetlenül a pálya közelében található.

Szállások, gasztronómia

Obertauernben szállások széles választékát találjuk. Az egészen egyszerű, már-már puritán szobáktól elkezdve az igényes hotelekig minden van, ami biztosan számolhatunk az a rendkívül magas ár. A magas ár ellenére a főszezonra szinte lehetetlen szállást találni, aki mindenképpen a faluban szeretne aludni, annak már előző nyáron célszerű foglalni. A településen és a pályán rengeteg hütte és étterem várja az éhes síelőket, ahogy sportboltból, síkölcsönzőből és síiskolából is rengeteget találunk. Bár a salzburgi konyhának van jó pár specialitása, azok inkább a tartomány déli részére jellemzők, Obertauernben inkább a világias ételekkel találkozhatunk. A többi országrésztől eltérően azonban kiváló helyi pálinkákat főznek, ezeket mindenképp érdemes megkóstolni.

70596-obertauern01.jpg
70596-obertauern01.jpg

 

Obertauern síbérlet, síjegy árak

A sípálya dinamikus árképzést alkalmaz! A feltüntetett ár 2023.12.01-n elérhető adatok alapján a legdrágább időszakra érvényes! Az árak naponta változhatnak. Ez mit jelent?

Előszezon

Felnőtt
59 €
Gyerek
29.5 €

Főszezon

Felnőtt
59 €
Gyerek
29.5 €
1 Napos
26 €
59 €
130 €
(Összehasonlítva Ausztria síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Obertauern sípályához

Szerintetek Obertauern...

2013-12-10
Kezdőknek: Elegendő kék és kezdő pálya. Akad azért pár decenseb lejtésű kék is, ami a kezdőket meglepheti.
Profiknak: Bőséges választék komolyabb pályákból, gyors liftekkel. A síhinta jelleg miatt egy nap alatt is is sok pályát be lehet csúszni.
Freeride-ra: Igen jó havak, nagy nyitott hegyoldalak. Talán épp ez az, ami sok freeridert csábít bele megfontolatlan helyzetekbe is, így sajnos rendszeresen olvashatunk az OT-i lavinabalesetekről is. Az alsó erdős részek már nem túl élvezhetőek, pályák szabdalják őket, vagy bozótosak.
Snowboardosoknak: Jók a freeride lehetőségek, a liftek jól használhatóak deszkával is, de sok a lapos átcsúszópálya, sőt, akad, amelyik még emelkedik is...
2013-11-29
Kezdőknek: Széles, kellemes lejtők, kedves, türelmes oktatók.
2013-11-25
Kezdőknek: A legjobb dolog itt sielni a világon!
Profiknak: Szuper időmérő pályák vannak.
Családosoknak: Mindenki talált kedvenc pályát magának.
2013-11-21
Profiknak: a pályarendszer lecsatolás nélkül körbesíelhető , mindenki megtalálhatja a neki megfelelő síterepet
Kezdőknek: nagyon kedves és felkészült oktatók és jó pályarendszer
Snowboardosoknak: remek:)
2013-11-21
Snowboardosoknak: Nagy pályarendszer, nekem eddig ez a legjobb Ausztriába, gyönyörű a táj, sok felvonó.
2013-11-19
Kezdőknek: Kiválóan karbantartott pályarendszer, rengeteg kék pályával. Aki itt tanul meg síelni, garantáltan rabja lesz a téli sportoknak.
Családosoknak: 1-99 éves korig mindenki megtalálja a neki megfelelő pályát. A családoknak ideális a sok kifejezetten gyerek pálya és felvonó, valamint a kék pályák. A rengeteg felvonó miatt a sorban állás sem vészes és sok jó Hütte közül választhatunk pihenésképpen.
2013-11-19
Kezdőknek: Szerintem megfelelő kezdőknek.
Profiknak: Szerettem, csak nagyon meleg volt márciusban és olvadt a hó.
2013-11-18
Kezdőknek: Nem igazán jó a pályák jelölése, ezért a bizonytalankodó kezdő könnyen a piroson találja magát.
Családosoknak: Sokan vannak
Profiknak: Nagy, változatos pályarendszer, gyönyörű környezet
Jártál már OBERTAUERN síterepén? Mondd el a véleményed!