Miért éppen Donovaly? Hír

Miért éppen Donovaly? Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2015/11/24
Donovalyban eszkimó szafarizhatsz, havonalvós kirándulhatsz, airboardingozhatsz, kutyaszánozhatsz, ja és persze síelhetsz is...
Hirdetés

Donovaly a téli és nyári sportok, valamint a turizmus központja

Lesiklópályák száma/hossza: 19/11,0 km,
sífelvonók/kötélpályák száma: 14/2,
tengerszint feletti magasság: 910-1361 m,
a teljes szintkülönbség: 451 m,
kapacitás: 14 100 személy/óra

A PARK SNOW Donovaly központban a síszezon decemberben kezdődik és áprilisig tart.

 

Besztercebányától 26 km-re északkeletre, Rózsahegytől (Ružomberok) 26 km-re délre az Alacsony-Tátra és a Nagy-Fátra közötti hágón fekszik, 960 méter magasan. A település képét meghatározza a Zólyom-csúcs (Zvolen), ami 1403 méter magasan, északi irányban tornyosul a falu fölé.

  

LifeStyle Donovaly Forrás: parksnow.sk
LifeStyle Donovaly
Kép forrása: parksnow.sk

 

SnowPark, FunPark, Ice Camp, esti síelés, korcsolya pálya, Brumik Dörmi síakadémia, sí kölcsönző.. mind-mind megtalálható a PARK SNOW-ban.

 

Programok dióhéjban

- Airboarding
- Snowtrekking
- Snowtubing
- Skidoos
- Bungee aktivity
- Eszkimó szafari

 

Donovaly - sífutóknak is!

A sífutás kedvelőit is nagyszerű sífutópályákkal várja Donovaly. 2 „cross-country” sífutópálya áll rendelkezésre: Polianky - Močiarov és Donovály - Šachtička. A folyamatosan karbantartott pályák teljes hossza 18,4 km. Hétvégére a pályák mindig korcsolyázó stílusra vannak előkészítve. 
A sífutópályák új térképéhez ingyenesen hozzáférhetnek a helyi infócentrumban, vagy a www.parksnow.sk weboldalon a "térképek" menüpont alatt.

 

Sífutás Donovaly Forrás: parksnow.sk
Sífutás Donovaly
Kép forrása: parksnow.sk

 

A legjobb snowpark Donovalyban található

Riders Park Záhradište

A PARK SNOW Donovalyban üzemel a legjobb* snowpark Szlovákiában (*a www.boardlife.sk és www.freeskier.sk weboldalak felmérései alapján). A mi célunk és a teljes kiszolgáló „csapat” célja, hogy a központot a szezon elején mihamarabb megnyissuk és folyamatosan karbantartsuk. Az utóbbi két szezonban a RIDERS PARK Donovaly mindig az elsőként megnyíló Szlovák park volt. A parkban 3 ugrató és 12 akadály található, melyeket a szezonban időnként változtattunk, újabb és újabb kihívás elé állítva a snowboardosokat. Minden szezonban új akadályokkal készülünk, mint pl. az előző szezonban a zenés CHILL OUT ZÓNA.

A Riders Park Záhradište a 2015/2016 síszezonban is felkészülési központja lesz az akrobatikus síelés és a szlovák snowboard válogatottnak.

A snowparkról minden információ megtalálható a www.riderspark.sk weboldalon.

 

Kutyaszánhúzás

Vár Rád egy fantasztikus kutyaszánhúzó program, amely akár több napos is lehet, ahol rövid tanulást követően 50 km-t is megtehetsz a szánon, nomád körülmények között alhatsz a havon sátorban, majd kiérdemelve a komfortos szállás melegét, szaunázhatsz és pezsgőfürdőzhetsz! Ha valamire való őrült vagy, ezt nem hagyhatod ki!

  

Kutyaszán Donovaly Forrás: parksnow.sk
Kutyaszán Donovaly
Kép forrása: parksnow.sk

 

Három napos kirándulás havon alvással

Sátorban vagy menedékházban. A reggeli és vacsora biztosított, rossz időjárás esetén, egy éjszakára szállás biztosított, melyet az ár tartalmaz.

Az első nap programja oktatás, kisebb szánon, egy könnyebb pályán Donovaly környékén. Este felpakoljuk a csomagokat a szánokra és átmegyünk egy régi menedékházhoz, mely néhány kilométerre van a civilizációtól, ahol majd gulyást főzünk. A következő nap reggeli után visszatérünk Donovalyba, ahol lerakjuk a csomagokat és kis pihenő után nekilátunk az 50 km hosszú túrának. Az esti órákban, vacsora, szauna, pezsgőfürdő és közösségi est várja a visszatérőket. Igény szerint sátorban, vagy magánházakban tölthetjük a következő éjszakát. A következő napra pár órás kirándulással készülünk.

A túrák során megismerhetjük Donovaly és a Starohorské vrchy környékét, továbbá a helyi érdekességeket, mint pl: Kalištet a Második világháborúban felégetett falu maradványait. Vagy a Špaňovölgyi vízvezeték maradványait, amely Donovaly környékét és a Špaňo-völgyben működő bányagépeket látta el vízzel.

 

További attrakciók PARK SNOW Donovalyban

- Ingyenes korcsolyapálya 
- Riders park - snowpark 
- Gyerek PATTY SKI Funpark gyerek programokkal 
- 18,4 km sífutópálya
- „Hó ejtőernyőzés”, kutya- és lovas szánok 
- tobogános bob pálya (csak a nyári szezonban üzemel)

 

 

 

Elérhetőségek

PARK SNOW Donovaly

Telefon: +421-48-4199-881

E-mail: info@parksnow.sk

 

Szállásfoglalás
Infocentrum Donovaly

+421-48-4199-900

Hirdetés