Menü

2010.03.16.     Hozzászólás 0

Nemzetközi kuriózum - Hosszútávú triatlon Kőszegen

Különleges extrém tereptriatlon verseny Kőszegen – Kálovics Anikó edzőpályáin

A X2S csapat újabb különleges eseménnyel lepi meg az extrém kihívásokat szerető sportrajongókat Kőszegen, július végén. Az eseményen ugyanakkor azok is kipróbálhatják a sport szépségeit, akik nem akarnak az első alkalommal belevágni ebbe a hihetetlen kemény küzdelembe. Ehhez hasonló verseny a világon csak elvétve található, Európában is csak egy van.

 

A távot váltóban is lehet teljesíteni, 2-3 fős „klasszikus” vagy max. 6 fős adventure beosztásban. Itt a X2S versenyeken bevált „céges váltó” kategória is kihirdetésre kerül.

A napot színesíti, hogy a Magyar Hegyi- és Terepfutó Szövetség országos Bajnoki futama is megrendezésre kerül egy különlegesen látványos és szép pályán, ahol Kálovics Anikó, Zsódér Zsolt, Ziskó Balázs is edz.

 

A három szám közül az első (úszás – 2 km) Ausztriában kerül lebonyolításra, a második (hegyikerékpár – 80 km), Ausztria és Magyarország között, a harmadik (futás – 20 km), a Kőszegi hegységben.

 

A verseny dátuma úgy lett meghatározva, hogy a hazai MTB/Ironman és egyéb extrémebb sportesemények holtszezonjába került, lehetőséget adva azoknak is kipróbálni ezt a sportot, akik más sportágban (pl. nagyatádi Extrememan, TOP maraton sorozat, terepfutóversenyek) érzik igazán otthon magukat, de szívesen kipróbálnának valami igazán különlegeset.

 

Információ, regisztráció: 3x2s.hu

Olvass többet a témáról: x2s, kőszeg, tereptriatlon