Csak akkor vedd meg, ha kipróbáltad

(x) - Támogatott tartalom
2015/10/26
Vidd el, fuss benne és csak akkor vedd meg, ha tetszik

Mi már elköteleztük magunkat a mezítlábas futás, illetve a minimalista futócipők mellett, de a rendkívül megoszló vélemények miatt nem egyszerű a döntés, ha cipőválasztás elé kerül az ember.

Tegyük fel azt, hogy érdekel, szeretnél megszabadulni a bumszli sarokcsillapítással felmálházott, sarokra érkezős futásra ösztönző futócipődtől, de még bizonytalan vagy. Kiadsz egy valag pénzt és lehet, hogy nem is fog tetszeni (mondjuk ebben kételkedünk, de megértjük, ha ettől tartasz).

A multinavigátor.hu futó szaküzlet hozzánk hasonlóan elkötelezte magát a minimalista futóstílus mellett és felajánlja a segítségét azoknak, akik vásárlás előtti bizonytalanságban szenvednek.

 

Vidd el, fuss benne és csak akkor vedd meg, ha tetszik

A minap besétáltam a multiNavigator.hu terepfutó- és futószaküzletbe, felpróbáltam egy-két minimalista futócipőt és a tesztelésre beállítótt, nem a hard minimalista futócipők közül (3 mm sarokemelés) amelyik méretben és kialakításban legjobban passzolt, betettem a táskámba - egy CW-X kompressziós, kondícionáló futónadrággal együtt - letétnek otthagytam a vételárnak megfelelő összeget (éltem a bankkártyás lehetőséggel) és elmentem haza.

 

inov8 Forrás: Mozgásvilág.hu
inov8
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

A cipő

inov8 f-lite 195, 3mm esésű minimalista futócipő, standard fit kivitelben ami a széles dinoszaurusz lábfejemre való. Egy könnyű all-terrain futócipő, főleg aszfaltra, de terepen sem sértődik meg. Az orrán lévő "rávasalás" nedves fűben nem engedi átázni a cipőt, egyébként az egész felsőrész remekül szellőzik. Én most már inkább egy teljesen mezítlábas cipőt választanék magamnak, de aki fél a mélyvíztől, annak az f-lite 195 nagyon jó belépő a minimalista világba.

 

A futónadrág

Egy kompressziós kondícionáló futónadrág nem olcsó mulatság, viszont egyre több helyről hallani jótékony hatását. Hogy biztos lehess benne, hogy valóban megéri az árát, a multinavigator futó szaküzletben a full-extrás, minden hájjal megkent verziót kérheted el kipróbálásra, hogy aztán eldönthesd, kell a csúcsmodell, vagy elég, ha csak egyik-másik funkcióját tartalmazza a futónadrágod.

CW-X Endurance Generator Tight kompressziós futónadrág a térdet határozottan körbefogja, így véd a sérülésektől és a medence pozícióját is jótékonyan befolyásolja, valamint a hajlító izmokat is megtámasztja, ami a hosszabb futásoknál a hajlító izom fáradtságát, fájdalmát enyhíti. Előnye hosszabb, kimerítőbb futásoknál mutatkozik meg, amihez viszont én éppen lusta voltam :) Utcai- és terepfutáshoz is alkalmas, aláöltözetként, vagy önmagában is.

 

cw-x Forrás: Mozgásvilág.hu
cw-x
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

Másnap elmentem futni egyet reggel, aztán még egyet este, a nadrágot bedobtam a mosógépbe, a cipőt csak egy picit letörölgettem (azt az üzletben majd kitisztítják). A nadrág reggelre megszáradt, betettem újra az egész cuccot a táskámba és visszavittem a futó szaküzletbe. Visszakaptam a teljes letéti díjat és most a szerzett tapasztalatokon múlik, hogy megveszek-e egy ilyen futócuccot, vagy sem.

Nem csalás, nem ámítás, ez tényleg így működik a multinavigátornál.

 

Tégy egy próbát!