inov-8 AllTrain 215 Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2018/03/19
Futócipő streetworkout edzés, SpartanRace és társaihoz
Hirdetés

Laza futás a patakparton, kombinálva egy kis streetworkout edzéssel, kötélmászással, vagy akár egy komplett akadályfutás - ez az a környezet, ahová az inov-8 AllTrain 215 készült.

 

inov-8 AllTrain 215 Forrás: Kimura - Mozgásvilág.hu
inov-8 AllTrain 215
Kép forrása: Kimura - Mozgásvilág.hu

 

Súly

215 gramm - Ahogy a márkától megszokhattuk, ez a cipő sem ró felesles terhet a lábra. A funkcióihoz szükséges merevítésekkel együtt pedig különösen baráti súlya van. Ilyen például a kopogósabb, határozott talp, vagy a belső oldalon végig futó megerősítés, ami például kötélmászás során teszi ellenállóvá a cipő külsejét a súrlódással szemben.

Osztályzat: 10

 

Párnázottság, kényelem

A többi tesztmodellhez képest egyből érezhető a szolidabb párnázottság, de zavaró varrásoktól mentes és összességében kényelmes cipő. A nem-futós edzésekre alkalmasság miatt a talp határozottabb, merevebb és ezért futás közben kopogósabb érzést ad.

Osztályzat: 7

 

Rugalmasság, hajlékonyság

A cipő vékony, de kemény talpa jól hajlik és rugalmasan vissza is nyeri alakját, rendkívül felxibilis. Nem kifejezetten kényelmetlen betonon sem, de puhább talajon, rekortánon az igazi. Ugyan megállja a helyét pusztán futócipőként is, igazi értelmet a szabadtéri edzéssel kombinálva nyeri el.

Osztályzat: 8

 

Sarokmegtámasztás

A tesztelők között abszolút egyetértés született abban, hogy rendben fogja a sarkat, nem engedi elmozdulni semelyik irányba sem, eltérő volt viszont az ehhez szükséges cipőfűző szorosság. Ami cipőfűző amúgy az apró keresztmintáinak köszönhetően tökéletesen kioldódásbiztos. Magassága egyetemlegesen kielégítő volt, kellemetlen nyomást senki nem tapasztalt.

Osztályzat: 8

 

inov-8 AllTrain 215 női Forrás: Kimura - Mozgásvilág.hu
inov-8 AllTrain 215 női
Kép forrása: Kimura - Mozgásvilág.hu

  

Szellőzés, légáteresztés

A belső kopóréteg ugyan jelentős felületet foglal el, cserébe a teljes orrész szabadon van és jól szellőzik.

Osztályzat: 8

 

Boltozati alátámasztás, stabilitás

Viszonylag magas, 8 mm-es dropja miatt nagyon stabil érzést nyújt, boltozati alátámasztása csak jelképes. A talpkialakítás a masszív felsőrésszel együtt kellően határozottá teszi a cipőt.

Osztályzat: 8

 

Ütéscsillapítás

Az inov-8 általában nem az ütéscsillapításról szól, azt rábízza a felhasználó lábizmaira. Az AllTrain vastagabb talpa is sokkal inkább az edzés (például súlyemelés) közbeni igénybevétel miatt ekkora. Aki szereti a talpba épített extrákat, hiányolni fogja, a lovat is szőrén megülőknek tetszeni fog. 

Osztályzat: 7

 

Dinamika

Az AllTrain alkalmas lehet akár egy maraton lefutásához is, de tény, hogy nem erre lett kitalálva. Rövid, gyors dinamikus futásra, hirtelen megindulásra, pulzusrobbantásra inkább alkalmas. A talp mintázata is a gyors irányváltoztatásokat támogatja.

Osztályzat: 8

 

inov-8 AllTrain 215 Forrás: Kimura - Mozgásvilág.hu
inov-8 AllTrain 215
Kép forrása: Kimura - Mozgásvilág.hu

 

Összegzés

64 pont

Kifejezetten szabadtéri edzéssel kombinált futásokhoz, akadályfutásoknál jelentkező igénybevételre tervezett futócipő az AllTrain. Strapabíró talpa, megerősített belső oldalfala és jól szellőző, masszív felsőrésze és könnyű súlya miatt ideális edzőcipő. A minimalista érzés hívői számára alkalmas lehet hosszabb futásokra is, de első sorban nem erre való.

Hirdetés