Zumba Fitness Party

Siető Andrea - Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2010/04/20
Egy napon, mikor Beto megérkezett aerobik órájára, észrevette, hogy otthon felejtette aerobik zenéit, ezért elővette táskájából kedvenc latin gyűjteményét.
Hirdetés
Hazánkat is elérte az új fitness őrület, a megunhatatlan, a pörgős, a szórakoztató Zumba. 
Ez az új mozgásforma teljesen másképp közelíti meg a mozgás fogalmát. Vége az unalmas, ismétlődő fitness óráknak, az unalmas lépéseknek, a megszokott koreográfiáknak. A Zumba teljesen más hangulatot teremt az órákon, és ígérjük, sohasem fogod megunni. Az edzés fogalma többé nem a küzdelmet jelenti majd, hanem egy hatalmas partit, szórakozást.
 
80662-zumba02.jpg
 
A Zumba sztori Kolumbia Cali nevű városában a 90-es évek közepén kezdődött Beto Perez, aerobik és latintánc oktatóval.
Egy napon, mikor Beto megérkezett aerobik órájára, észrevette, hogy otthon felejtette aerobik zenéit. Nem volt mit tenni, gyorsan cselekedni kellett, így elővette táskájából kedvenc latin gyűjteményét, amely csak tradicionális salsa, merengue és cumbia slágerekből állt. Csupa nagybetűs zenével, akusztikus hangszerelésben, és vágatlan eredeti változatban. Improvizált, és levezette élete első „Zumba” edzését. Sokéves oktatói tevékenysége alatt ez volt az első olyan óra, amelyen edzőként nem kellett „harcolnia” a vendégeiért, mivel úgy tűnt saját magukat motiválják, amit akkor hirtelenjében nem is értett. A vendégek egy óra után azonnal rajongóvá váltak, és alig várták a következő edzést. A véletlenből megszületett egy új és forradalmi fitness koncepció, a Zumba Fitness Party.
 
80662-zumba01.jpg
 
A zumba szó a zumbear igéből, kolumbiai szlengből ered. Azt jelenti „gyorsan mozogni, és szórakozni”. Más latin nyelveken pedig bulit, partyt jelent. Beto felnőtt a kihíváshoz, meghozta a döntést, hogy világszerte megismerteti az emberekkel ezt a szenvedélyt.
Az órákon az összes latin ritmus felsorakozik. Észre sem veszed, és megtanulod a salsa, merengue, cumbia, quebradita, reaggeton, calypso, bachata samba, axé, latin funk, flamenco és más táncok alaplépéseit. Nincs összefüggő gyakorlatsor, nincs meghatározva, hogy most ezt vagy azt a lépést tanulod. Egyszerűen ragadnak rád a latin táncok lépései, nem fogod magad esetlennek és ügyetlennek érezni.
 
Az órák hatásosságát mi sem mutatja jobban, mint az a sok elégedett rajongó, akik mindenféle stressz és gyötrődés nélkül szabadultak meg a felesleges kilóiktól. Egy Zumba órán 600 kalóriát is veszíthetsz, miközben a koreográfiának köszönhetően tónusosabbá válnak az izmaid, nő az állóképességed. Mindezt azt az 5 millió zumbázó állítja, akik heti rendszerességgel izzasztják magukat a latin zene ritmusára.

További fitness termek, ahol Zumba Fitness-t tartanak!
Hirdetés