PRO SKI Training, avagy tudja e a két kéz mit csinál a két láb?

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2013/03/19
Szeretnél csinos és formás hátsót? Semmi sem lehetetlen!
Hirdetés


PRO SKI Training®, avagy tudja e a két kéz mit csinál a két láb?

82882-A1-formaba-hozunk_kicsi2.jpg
82882-A1-formaba-hozunk_kicsi2.jpg


Mi is az a PRO SKI Training®?

A PRO SKI Training® lényege nem más, mint az, hogy a téli hónapokra korlátozott szabadtéri sízést beviszi a fitness termekbe, egészen új,vidám lehetőséget kínálva a teljes test edzésére, formálására. A mozgáselemek kialakításánál a sízés technikáját veszi alapul, melyhez hozzáad egy hangulatos zenét, ezzel létrehozva egy dinamikusan fejlődő új mozgásformát. A PRO SKI Training® fitness elemekkel kiegészített csoportos órái az egyik legdinamikusabb, legtöbb kalóriát felhasználó kondícionáló, koordinációt,erőt fejlesztő és alakot formáló aerob edzést kínálják. Oktatóink segítségével előzetes sítudás nélkül is élvezheted a vezetett órák gyors alakformáló hatását,különösen a popsi, derék, has, és comb tájon, miközben az ízületeidet kíméled.


Kezdjük el..

Amint tudomást szereztünk arról, hogy a PRO SKI szimulátort ki lehet próbálni, kaptunk is az alkalmon és ellátogattunk a Pro Ski Sun Palace-hoz, ahol ezt az újfajta csoportos edzést tartják. A teremben felállított gépek egyenként nem foglalnak túl sok helyet, ezért akár 8-10 ember is művelheti egyszerre ezt a sportot. Mi, akik már régóta síelünk, úgy gondoltuk nem fog különösebb gondot okozni a szimulátor használata.

82882-IMG_5512.JPG
82882-IMG_5512.JPG

Ha már valaki próbálkozott lesiklással, akkor biztosan tudja, hogy ez a sport az összehangolt mozgásról szól, amelyben az izomzat, a ritmus és a koncentráció játssza a legnagyobb szerepet. A Pro Ski-t igazából ehhez a komplex mozgásformához tudnám hasonlítani, mivel nem elég, hogy mozgunk, ezt ütemesen és odafigyelve kell tennünk minden pillanatban. De mindjárt ki is derül miért is olyan fontos ez.

82882-IMG_5516.JPG
82882-IMG_5516.JPG


Rövid bemelegítés után tehát máris felpattanunk a hajlított sínen mozgó görgőkre, majd változatos ritmusú zenére elkezdődik az inga szerű jobbra-balra mozgás. Kezdőknek segítséget nyújt a berendezés elejére szerelt korlát, amelybe egyensúlyvesztéskor belekapaszkodhatunk. Ameddig valaki nem túl gyakorlott, ez bizony sűrűbben is előfordulhat! Amire mindenképp figyelni kell, hogy kizárólag a lábunk mozogjon a két irányba, testünk és csípőnk pedig mozdulatlanul helyezkedjen el középen. Ha már egy pillanatra nem figyel oda az ember, a csípő hajlamos „elmászni” és máris kiestünk a ritmusból. Hogy ne legyen olyan egyszerű a dolgunk, illetve ne is unatkozzunk, többféle eszközt kapunk a kezünkbe. Az edzés folyamán kezeinket használva, labdát forgatva, gumiszalagot nyújtogatva és végül síbotokkal kell különféle mozdulatsort végrehajtani; ezzel együtt kék, piros és fekete pályákat imitálva, középen kisebb mozdulatokkal vagy pedig nagyobb erőkifejtéssel egészen a sín széléig kicsúszva a szimulátoron maradni.

82882-IMG_5519.JPG
82882-IMG_5519.JPG

A figyelemelterelő hadművelet gyakran sikerül, eszközváltáskor nem olyan egyszerű „újrabootolni”, azaz arra törekedni, hogy a kezünkkel is maradéktalanul végrehajtsuk a feladatokat és a lábunk se álljon meg közben, sőt a zenét hallva még a ritmusra is ügyeljünk.

82882-IMG_5553.JPG
82882-IMG_5553.JPG

Tulajdonképpen ez a szimulátor amellett, hogy síelést imitál, ennél jóval komolyabb funkcióval bír, hiszen a figyelem összpontosítását és a koncentrációt tolja előtérbe. Aki rendszeresen jár, azt fogja észre venni, hogy figyelme szerteágazóbb, mozgáskoordinációja kifinomultabb és alakja comb és fenék tájon formásabb lesz. Ami pedig a fő, ezeket az eredményeket játszva, vidáman érhetjük el, anélkül, hogy túlerőltetnénk magunkat, persze izomlázra azért lehet számítani.

82882-IMG_5568.JPG
82882-IMG_5568.JPG

A sí szimulátor használata segíthet bennünket más sportok fejlesztésében is, mint pl. a mountainbike-ozás, ahol az egyensúlyérzékre kifejezetten nagy szükség van.


Gyere és próbáld ki te is!


Elérhetőség, bejelentkezés:
Pro Ski Sun Palace
Nagyszombat u. 1.
Budapest 1036
+36 30 476 2574

proskisunsifitness@gmail.com

82882-Pro-Ski-Training-web-folirat-geo-3.jpg
82882-Pro-Ski-Training-web-folirat-geo-3.jpg

Hirdetés