G-Flex Gravity Trainer Hír

Team Fitness
2012/11/09
A G-Flex legnagyobb előnye, hogy bárhol „kialakíthatunk” magunknak egy saját edzőtermet.
Hirdetés

A még mindig újdonságnak számító, „gravitációs edzésrendszer” magyarországi története alig pár évre nyúlik vissza, amikor Csonka Enikő megismerkedett a G-Flex Gravity Trainer-rel.

 

Miről van szó?

A G-Flex egy hordozható, úgynevezett „gravitációs eszköz”, amely elsősorban a „core izomzat” fejlesztését segíti. A törzset folyamatos, intenzív terhelésnek tesszük ki, így a test legfontosabb erőközpontjait tudjuk folyamatosan építeni és tréningezni.

A G-Flex legnagyobb előnye, hogy bárhol „kialakíthatunk” magunknak egy saját edzőtermet. A G-Flex segítségével könnyebben fogyhatunk, karakteressé formálhatjuk a hasizmainkat, a lábainkat pedig formásabbá és feszesebbé tehetjük. Kitartó munkával rövid idő alatt látványos fejlődést érhetünk el – jelzik a használói.

A módszer az izomfejlesztő és a kardióedzéseken is kiválóan használható; egyaránt alkalmas a csoportos-, vagy személyi edzések, de a speciális tréningek során is. Az eszközzel az edzőtermekben megszokott gyakorlatok mindegyike kivitelezhető, de segítségével a saját, funkcionális edzésmozdulatainkat is kitalálhatjuk.


A sportolók ezért kedvelik leginkább: a speciális mozdulatsorok a G-Flex segítségével jól modellezhetők, így hatékonyan, bármilyen körülmények között használható gyorsaság, erő, állóképesség, hajlékonyság és egyéb, a sportban fontos képességek különálló, vagy éppen kombinált fejlesztésére.

A G-Flex képzések elején az eszköz helyes használatát és az alapgyakorlatokat tanítjuk meg. A képzés következő fokozataiban komplex elméleti és gyakorlati, esetenként pedagógiai oktatást kapnak azok, akik edzőként szeretnék továbbadni a magas szinten elsajátított, gravitációs tréning-technikákat – részletezett Csonka Enikő

  

A tapasztalatok szerint az edzésmódszer sokoldalú, kényelmes és hatékony módja a maximális kondíció elérésének.

Egyet azonban nem szabad elfelejtenünk: a G-Flex előnyeit csak akkor tudjuk kihasználni, ha szakavatott oktatókkal kezdjük meg tanulásunkat, az edzések során pedig betartjuk az alapvető biztonsági szabályokat.

Hirdetés