Több mint egy láb Hír

Siető Andrea - Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2010/03/18
Aki valamilyen baleset folytán elveszíti a lábát, érezheti úgy, hogy beszűkül a világ. Pedig ma már nem kell, hogy így legyen!
Hirdetés
Erőss Zsolt vállalta, hogy inkább az egyik lábát elveszíti, mintsem hogy további életében ne tudjon hegyet mászni. De fél lábbal? Ő már tisztában volt azzal, hogy ma már léteznek olyan protézisek, melyekkel nem kell lemondanunk a baleset előtti életvitelünkről.
 
Ha valamilyen baleset folytán elveszíti az ember a lábát, eluralkodhat rajta az érzés, hogy beszűkül a világ. Hisz mozgásuk korlátozottá válik, a sportoláshoz pedig kevésnek érzik magukat. Pedig ez nem kell ma már, hogy így legyen!
Az világelső a mozgáskorlátozott emberek innovatív termékekkel történő ellátása terén. Termékeikkel segítenek abban, hogy az emberek visszanyerhessék, megőrizhessék mozgásszabadságukat. Mindez nem kis segítség abban, hogy az ember visszanyerje ezzel az önbizalmát és kiránthassa az esetleg kialakult depresszióból.
 
80583-_15014-Inliner-schwung.jpg
 
Ha művégtagra gondolunk, akkor általában egy csúnya, ortopéd eszköz jelenik meg szemeink előtt, amit jobb elrejteni, mintsem megmutatni. Az Otto Bock HealthCare termékcsaládjában igazi formatervezett, mutatós darabokat találunk, amelyek méltán alkalmasak arra, hogy helyettesítse az elvesztett végtagot. Ráadásul a C-Leg technológia fejlesztésével 1997-ben sikerült vezérelni és teljesen a mozgáshoz adaptálni a protézisrendszert. Így egy mikroprocesszor segítségével a járást a mozgás sebességéhez igazítja. Ez a rendszer pedig lehetővé teszi azt, hogy a használója szabadabban mozogjon és ne a protézisre figyeljen.
 
80583-_20527-beij-rik-1297.jpg
 
Mindez azok számára, akiknek egészségesek a végtagjai fel sem fogható előrelépés. Újra váltott lábbal lehet menni a lépcsőn , ferde lejtőn lefelé , de akár egyeletlen talajon is, mint egy erdei ösvény . Így aki a sérülése előtt túrázni járt most újra mehet. Sőt a C-Leg technológia lehetővé teszi, hogy akár újra biciklire pattanjon a protézissel és élvezhesse a szabad mozgás felszabadító érzését. És nem csak kerékpározni lehet. Van olyan páciens, aki vízisízik, szörfözik, lovagol és fitness teremben edz. Mindezt úgy, hogy közben már egyáltalán nem gondol a protézisre, hisz az alkalmazkodik az egyedi mozgáshoz.
 
80583-_20567-It_4419-p.jpg
 
Az nem csak arra vállal garanciát, hogy a protéziseivel újra megnyílik a világ a páciensei számára, hanem minden hónapban szervizelést és teljes körű odafigyelést biztosít. Hisz a céljuk, hogy a lehető legteljesebb mozgásszabadságot és függetlenséget adjanak a rászorulóknak.
Hirdetés