Térdfájdalommal mozogni? Patella Pro Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2012/05/16
Az egyik leggyakoribb sport - és hétköznapi - sérülés a térdsérülés, ami a gyógyulási folyamat alatt könnyen járhat fájdalommal egy rossz mozdulat által.
Hirdetés

A leggyakrabban előforduló térdpanasz, ami miatt a betegek felkeresik az ortopédiai szakrendelést, a térd elülső részében jelentkező fájdalom.  A fájdalmat sokszor a térdkalács (patella) vezetésének problémái váltják ki. Az ilyen esetekben terápiát alkalmaznak, aminek célja a patella fiziológiás mozgásának visszaállítása, amit többek között ortézisekkel végeznek. 

 



 

Patella pro A Patella Pro az ún. „dinamikus recentralizálási technikának” köszönhetően hatékonyabb terápiát biztosít, mint a hagyományos ortézisek. Szaknyelven, hivatalosan így hangzik:

A Patella Pro esetében a kritikus 10°- 30°-os hajlásszögben az ortézis dinamikus recentralizáló technikája a megfelelő pozícióban vezeti a térdkalácsot. A gyulladásban lévő lágyrészeket tehermentesíti és az ízületi struktúrák funkcionális tehermentesítésével csökkenti a térdfájdalmat. Megakadályozza a térdkalács luxációját és az ízület felszínére ható nyomás növekedését. Így a Patella Pro biomechanikailag igazoltan éppen a megfelelő mértékben biztosítja a patella recentralizálását a kritikus tartományban is.

 



 

Magyarul arról van szó, hogy a Patella Pro beépített feszítő rugói képesek ugyanazt a tartást egyenletesen biztosítani, akár kinyújtott, akár behajlított térd esetén. Ezáltal a mozgás sokkal szabadabb lesz, a tartás viszont folyamatos (nem is gyengül, nem is lesz szorosabb különböző pozíciókban).

 

A Patella Pro egy kifejezetten igényesen kialakított szerkezet. A kényelmes anyagú ortézis felvételét pántok könnyítik, az állító rasztereken lévő tépőzárakkal teljesen egyedivé lehet szabni. A könnyű "lélegző" textíliának köszönhetően kényelmes a viselése. Ahhoz képest, hogy tele van "űrtechnológiai berendezésekkel", nem lett robosztus, úgyhogy laza hosszúnadrágban elfér, de a feszülős cicanaciktól javallott azért tartózkodni a terápia idejére.

 



 

Milyen esetekben ajánlott a Patella Pro használata? Elülső térdfájdalom Porckopás a térdben Porcmegbetegedések a térdben Patella diszlokáció A térd ínak és szalagok sérülései esetén  Térd környéki operációk után

 

Fontos azonban megjegyezni, hogy a Patella pro önmagában nem gyógyít . Szerepe abban van, hogy a gyógyulási folyamatot lerövidítse , illetve, hogy a gyógyulási folyamat alatt végzett mozgásból adódó rossz mozdulatokat és ebből következő fájdalmakat megelőzze, enyhítse .

Előnyös lehet sportolóknak, hogy a felkészülési időszakban se kelljen a térdsérülés miatt hosszú időt kihagyni az edzésekből, de azoknak is, akik a hétköznapokban, munkában, vagy a kertben sokat mozognak és a felépülés alatt sem szeretnének túlságosan önmegtartóztatni.

 

A Patella Pro térdortézis most 41 790 Ft helyett csak 24 490 Ft-ba kerül a kijelölt üzletekben!

 

Részletek, technikai infók: klikk ide!
Hirdetés