A vállsérülés sztori

A vállsérülés sztori

Simon Ádám
Simon Ádám
2018/04/24
Ottobock Acro ComforT vállízületi bandázs
Hirdetés

Van az úgy, hogy a virsligumis országúti kerékpár nem a legjobb választás egy gödrökkel tarkított, sóderrel felszórt mellékúton. Ilyen esetekben akár sértetlenül is megúszhatja az ember a dolgot, vagy épp ellenkezőleg...

Egy ilyen "épp ellenkezőleg" történetnek lett az az eredménye, hogy sikerült a vállat olyan stresszhatásnak kitenni, ami hetekig tartó felépüléssel és bizonyos tevékenységek közbeni fájdalommal járt. Ezek a vállfájdalommal járó tevékenységek általában nem is a hétköznapi fajtából, sokkal inkább az aktív, sportolás közbeni, vagy kertészkedős típusból valók (na persze a mi fajtánknak ezek simán mindennapos elfoglaltságok). A rehabilitáció tehát lassú és lemondással, vagy lemondás nélkül fájdalommal jár. Alapesetben. Ez viszont most nem alapeset, hanem egy vállízületi bandázs tesztje, úgyhogy pápá lemondás és pápá fájdalom.

Háromszíjas heveder-rendszer - Ottobock Acro ComforT vállízületi bandázs Forrás: Mozgásvilág
Háromszíjas heveder-rendszer - Ottobock Acro ComforT vállízületi bandázs
Kép forrása: Mozgásvilág

 

Galériához klikk a képre!

 

Ottobock Acro ComforT vállízületi bandázs

Fájdalom, gyulladás vagy ízületi kopás panasza (artrózis) esetén az Acro ComforT vállízület-ortézis stabilizálja a vállízületet, és gátolja a nemkívánt mozdulatokat. Segít enyhíteni a fájdalmat és kényelmes viseletet biztosít. Anatómiai kialakítása miatt nagyon jól illeszkedik. Különlegesen puha, hőmérséklet-szabályozó anyagból (Outlast) készül, amely gátolja az izzadást és a bőr számára optimális klímát biztosít.

Egy heveder-rendszerrel teljesen személyre szabhatjuk, hogy tökéletesen illeszkedjen és kialakításának köszönhetően mindkét karra felhelyezhető. A keresztpánt hosszát elöl és hátul is méretre igazíthatjuk.

Első alkalommal némi időt vesz igénybe, amíg gondosan és precízen beállítjuk a kívánt szorosságot, ám a továbbiakban már csak az ellenkező hónaljunk alatt futó szalagot kell meghúzni, a hevederekhez nem kell többé nyúlni. Éppen ez az egyik pont az, ami miatt az Acro ComforT igazán nagyszerű lesz, mivel nem kell minden alkalommal igazgatni, állítgatni, ezt elég egyetlen egyszer, a kúra elején megtennünk.

 

 

Szilikonbetét tartja a helyén - Ottobock Acro ComforT vállízületi bandázs Forrás: Mozgásvilág
Szilikonbetét tartja a helyén - Ottobock Acro ComforT vállízületi bandázs
Kép forrása: Mozgásvilág

 

Galériához klikk a képre!

 

Különlegesen puha, hőmérséklet-szabályozó anyagból (Outlast) készül, amely gátolja az izzadást és a bőr számára optimális klímát biztosít. A szövet speciális szerkezetéből adódóan az elasztikus rostok felveszik és az anyag felszínére továbbítják a nedvességet, ahonnan az gyorsan elpárolog. Viselete ettől sokkal kényelmesebb, a bőr optimális klímája biztosított. Lévén jelentős testfelületet lefed, a szellőzésre szükség is van. Bélése puha, kényelmes anyag, a felkarhoz eső végén szilikoncsík gondoskodik róla, hogy ne csúszkáljon el mozgás közben. A váll alatt futó pántra egy puha rátét került, amivel elkerülhető a hónalj alatti terület kidörzsölődése, illetve ez alá csúsztathatjuk a szalagok végeit is, hogy véletlenül se lifegjenek.

A vállízületi bandázs viselése közben folyamatosan érződik (de nem zavaró) a kompresszió és aktív tevékenység közben tökéletesen végzi a dolgát. Ugyan kifejezetten intenzív, a vállat, felkart igénybe vevő testmozgás közben már zavaró lehet, de futás, kerékpározás, vagy kerti tevékenységek közben igazán hatékony. Viselése közben érdemes valamivel bővebb felsőt, vagy lehetőség szerint atlétát viselni, hogy minél kevésbé zavarják egymást a ruházatok.

 

Igényesen elrejthető végek - Ottobock Acro ComforT vállízületi bandázs Forrás: Mozgásvilág
Igényesen elrejthető végek - Ottobock Acro ComforT vállízületi bandázs
Kép forrása: Mozgásvilág

Az Acro ComforT használata javasolt a vállízület instabilitása, hipermobilitás, akut vagy krónikus vállfájdalom, rotátorköpeny degenerációja, különböző típusú vállízületi szalagérintettség, a vállízületi izmok érintettsége, vagy posztoperatív terápiás időszakban pl: artroszkópia után.

Ha már egyszer úgy esett a nagy eset, hogy az ember elesett és vállát érte a baleset, érdemes beruházni egy saját, különbejáratú vállbandázsra, már csak azért is, mert a kiadás nem csupán egyszeri alkalommal, hanem egy későbbi sérülés, túlterhelés esetén is jó szolgálatot tehet. Akinek a vállakat intenzíven igénybevevő hobbija van, mindenképpen ajánlom.

Ottobock Acro ComforT vállízületi bandázs Forrás: Mozgásvilág

Ottobock Acro ComforT vállízületi bandázs
Kép forrása: Mozgásvilág

Bővebb infó itt...

Hirdetés