Reggaeton - Piszkos tánc az edzőteremben Hír

Siető Andrea - Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2010/03/17
Kangoo cipőben pattogva, vagy vadul tekerve a spinning edzéseken azt hittük ettől jobban nem igazán mozgathat át semmi. Aztán jött a Reggaeton...
Hirdetés
Magyarországon még csak most kezd ismertté válni, a latin klubok, bulik egyre közkedveltebb zenéje és tánca. Világhódító körútja már évekkel ezelőtt elkezdődött, Kubából elindulva Puerto Rico-n át mára már hazánkba is eljutott a gyakran " latin hip-hop" -nak nevezett táncstílus. A Reggaeton földet dübörögtető zenéjére, a latin-amerikai táncok mozdulatai keverednek a hip-hop-pal, ami a minden ízületet megmozgattató , a latin klubok legmodernebb, legfeketébb és legközkedveltebb sikertáncát eredményezte.
Mozgásvilágának a csípő- és a mellkas ritmusos rázása a fő jellemzője , akár megduplázva a zene alapütemét, azonban nem veti meg a hip-hop és a jazz jellegzetes vonásait sem.
80579-reggaeton.jpg Mivel rendkívül intenzív és dinamikus tánc ezért lányoknál nem csak a nőies mozgásról, hanem az alakformálásról is szólhat. De nem csak a lányok, hanem a fiúknak is érdemes ellátogatni egy ilyen órára ugyanis karakteres mozgáskultúrát tanít és felidézi a dél-amerikai night klubok hangulatát és kultúráját.
Ez a mozgásforma annyira nagy népszerűségnek örvend, hogy külföldön és itthon is már kifejezetten reggaeton bulikat is szerveznek e tánc szerelmeseinek. Ráadásul, ha szereted a dinamikus mozgást, akkor egy reggaeton órán, garantáltan megizzadsz.
 
Ha szeretnéd é rezni a kubai életérzést, a dél-amerikai zene lüktetését, akkor látogass el egy edzőterembe és próbáld ki a reggaetont!
80579-reggateon.jpg
Hirdetés