Rázd magad formába! Hír

Siető Andrea - Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2010/04/07
Egyre elterjedtebb az a gondolkodás, hogy nem súlyok emelgetésével és a gépekkel akarják a nők formába hozni magukat, hanem a tánccal.
Hirdetés
A tánc az egyik legintenzívebb mozgásforma, és garantáltan csak a zsírpárnákból veszíthetsz. A jó hangulatú táncos órákon különféle stílusok közül válogathatsz, és az ott megszerzett tudást este a bulikban is kamatoztathatod.
 
Az egyik legnépszerűbb tánc a swing. Feketék kezdték táncolni Amerikában az 1920-as és 30-as években. A tánc a zenét követi. Ha a zene lágy, lassú, akkor a mozgás is ezt tükrözi. Ha a zene gyors, pörgős, hirtelen váltásokkal, akkor a tánc is gyors, lendületes, kiállásokkal, esetleg ugrásokkal tűzdelve. A tánc tükrözi a zene hangulatát, lüktetését, aki swingel valójában a zenét táncolja el, improvizál, miközben együtt mozog partnerével. Ez a változatos mozgás garantálja, hogy nem fogod megunni és a jókedv is garantált.
 
A swing egyik változata a boogie-woogie . Ha valaki „rockizni” szeretne, de nem akar komoly akrobatikákat táncolni, csak azt szeretné, hogy a bulikban tudjon táncolni, annak a boogie-woogie a legjobb választás ebből a családból. Nem csak jól átmozgat, hanem még olyan lépésekkel is bővíted a repertoárod, amikkel tuti te leszel a bulik sztárja. Megtanulsz mozogni a zenével, nem lesz kínos érzésed, ha a barátaid a parkettra hívnak. Ráadásul a tánc tanulása közben szépen formálódnak izmaid, amitől még szexisebbnek érzed majd magad. Egyszóval a tánc jó hatással lesz az önbizalmadra is. Bár swing tánc, jellegéből adódóan inkább rock & roll és zongora boogie, esetleg retro-swing zenéhez illik - de aki ezt a stílust szereti és műveli, az táncolja másra is.
Az előzőekből következik tehát, hogy egy igazi boogie táncos nem előre betanult koreográfiákat sajátít el, hanem a saját egyéniségével próbálja visszaadni a zene hangulatát. A zenére próbálja meg „rátenni” a figurákat, a más swing táncból átvett elemekkel. Egy igazi, minden zenéhez alkalmazkodó táncot sajátíthatsz el.
 
Az edzés nem igényel semmi extra felszerelést, nem kell rohannod a boltba bevásárolni, ugyanis elég egy kényelmes ruha, amiben jól érzed magad és egy sima, puha talpú cipő.  Ráadásul kortól, nemtől függetlenül bárki táncolhatja. Úgyhogy ha már mozgásra adod a fejed, próbáld ki a swing táncokat is.
 
Nézz szét partnereinknél még most, mert akciókkal és kedvezményekkel csábítanak magukhoz egy kis mozgásra, táncra, alakformálásra, hogy a nyáron, ne kendőbe burkolózva kelljen élvezned a napsütést a vízparton.
Hirdetés