Port de bras - A test és a lélek tánca Hír

Jenei Róbert - Mozgásvilág
2011/10/18
Légy részese egy fantasztikus, könnyed és elegáns táncórának!
Hirdetés
Nem sok olyan fitnesz óratípusról tudunk, aminek az alapját a balett adta . Nos, most már ezt a hiányosságot is kipipálhatjuk, ugyanis megszületett a Port de bras . Egy nagyon könnyed mozgáson alapuló óratípus, mely növeli a kondíciót és segíti az izmok nyújtását.
A táncos óratípusoknak nagy előnye, hogy az ember a zene miatt jól érzi magát és könnyebben kikapcsolódik. Ez itt sincs másként, noha a zene inkább megnyugtat és relaxál, mint felpörget. Ez nem azt jelenti, hogy az óráról fáradtan és álmosan jövünk ki, sokkal inkább feltöltődve és megnyugodva. Bár hozzá kell tenni, hogy ez nem egészen táncos óra, inkább nevezném funkcionális tréningnek, hiszen a mozgások az egyes izomcsoportok munkáját kapcsolják össze, ugyanakkor dinamikus nyújtást is tartalmaz.
  
81933-Port-de-Bras3.jpg
  
Honnan is ered? Vladimir Snezhik és Julio Dieguez Papi egy szép, harmonikus, lágy mozgásra épülő rendszert akartak létrehozni, melyet a korábbi táncos tapasztalataikból hoztak magukkal. Ezen ötlet alapján 2006-ban kidolgozták a Port de Bras -t Oroszországban, mely azóta is töretlen sikerrel hódít, no persze nem az egész világon. Csak néhány helyszín a teljesség igénye nélkül: Oroszország, Csehország, Magyarország, Moldávia, Görögország és még persze sorolhatnánk párat. Több szintet építettek fel, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelőt . Az alapszint inkább a karmunkára és a pozíciókra alapszik, hogy egy átlagember is kedvét lelhesse ebben a mozgásformában. A táncos gyakorlatsorok segítik a dinamikus egyensúly fejlesztését, a testkontroll kialakulását, a koordináció fejlesztését és a ritmusérzék kialakítását.
A gyakorlatok során átmozgatásra kerül az egész test , a gerinc melletti mélyizmok, karok, vállak, csípő és a lábak. Nyújtja a gerincet, így segít a megfelelő, testtartás kialakításában. A folyamatos mozgás miatt, a mozdulatok elegánssá, kontrollálttá és harmónikussá vállnak. Ami még jó hír, hogy t áncos előképzettség és partner egyáltalán nem szükséges , ugyanis a koreográfiák egyszerűek, könnyen elsajátíthatóak.
Ma már hazánkban is egyre népszerűbb, több fitnesz klub is   kínálja ezt a mozgásformát.
Tippünk:
Hirdetés