Örvény mozgásterápia Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2010/05/19
Úgy táncolhatsz, ahogy csak jól esik. Csak a Te érzéseid és az adott zene belőled kiváltó hangulata számít!
Hirdetés
Egy újfajta mozgásforma, az örvény mozgásterápia az improvizációra épül: itt úgy táncolhatsz, ahogy csak jól esik.
Hölgyeim, valljuk be: a legtöbben már millió mozgásformát kipróbáltunk, és majdnem mindegyikben találtunk olyan kivetnivalót, ami okot adott abbahagyni. Az edzőterem unalmas? A futás monoton? A koreografált tánc vagy aerobic-órákra egy-két kihagyás után nincs képed visszamenni? Egy újfajta mozgásterápia kiküszöböli az összes kifogást: itt azt csinálhatsz, amit csak akarsz, itt önmagad lehetsz , és kitáncolhatod magadból minden dühödet. 
 
Mindannyian táncoltunk már otthon egyedül, önfeledten, őrült módon a kedvenc zenénkre – ez a mozgásforma ugyanezt a szabadságot nyújtja. Az örvény mozgásterápia egyfajta szabad tánc, amelyhez nem kell tánctudás, itt úgy mozoghatsz, ahogy csak jól esik.
 
Miben új a mozgásforma?
Az órán a mozgásterapeuta csak irányt mutat, ösztönzi az embert, hogy úgy mozogjon, ahogy csak akar, nem korlátozza semmiben, és felszabadít benne minden gátlást.
Az örvény mozgásterápia az improvizációra épül. Itt nem kell koreográfiát tanulni és a tartásra összpontosítani, az óra alatt az ember kizárólag a zenére, a lélegzésre és az adott pillanatban lévő érzéseire figyel. Ha gondok vannak a munkában, összevesztél a pároddal, ha szomorú vagy, vagy dühös, az örvény mozgásterápián mindezt kiadhatod magadból.
Az óra egyik lényegi eleme a zene, mely a legkülönfélébb stílusok egyvelege. A mozgásterapeuta szerint a változatos zenére azért van szükség, mert az ismerős számok felidéznek valamit, és ismerős, gyakorlott mozdulatokat hozhatnak fel, az ismeretlen zene viszont olyan új dolgok felé visz, melyekkel még sohasem találkoztál.
 
Kiknek ajánlják?
Az örvény edzésnek is kiváló, mert végig táncolod az egész órát, megmozgatva ezzel a tested minden porcikáját. De kiváló stresszoldó is, itt kiengedheted a fáradt gőzt: az agyad teljesen kikapcsol, a tested pedig úgy mozog, ahogy csak akar.
 
Ha kipróbálnád: http://www.roxanfitness.hu/
Hirdetés