Nia Hír

Mozgásvilág.hu
2010/11/05
Fitnessprogram és életforma egyben...
Hirdetés
Szeretsz táncolni? Szeretnéd formába hozni magad? Kieresztenéd a felgyülemlett feszültséget? Szeretnél kipróbálni valami újdonságot? Most egy olyat fitnesz irányzatot mutatunk be, amely ötvözi a keleti harcművészeteket a modern táncok és a jóga elemeivel. Ez a nia.
 

 
A nia egy holisztikus fitnesz irányzat, mely a fitnesz és életstílus keveréke. Úgy „használja" a testet hogy, segítse elérni a fizikai, mentális, érzelmi és spirituális egészséget. A nia programot Debbie és Carlos Rosas hozta létre, mindketten sikeres fitnesz és aerobic instruktorok voltak az Egyesült Államokban. Az órán tai chi, tae-kwan-do, aikidó elemek keverednek a jóga gyakorlatokkal és táncmozdulatokkal.
A nia egyfajta életforma, mint a jóga, segít, hogy jól érezd magad a bőrödben. Felébreszti a tested zenével, mozgással, szabad asszociációval. A zene hallgatását felváltja annak megélése, az órán átadhatjuk magunkat a szabad, zenei érzések keltette mozgásnak. Lényege, hogy minél felszabadultabb legyél, és a zene és a mozgás hatására egyfajta transzállapotba kerülj.
 

 
Érdemes elkezdeni, mert… … a nia a tested mellett a személyiséged is formálja. Magabiztosságot ad, és megszeretteti veled a mozgást. Tudatosan alkalmaz egyes meditatív és koncentrációs gyakorlatokat. Fejleszti az állóképességet, erősíti a szív és érrendszert, segíti a relaxációt, növeli a hajlékonyságot. A niázni járók egyre felszabadultabbá, egészségesebbé, erősebbé válnak. De hatásos menstruációs problémák és menopausa esetén, szülés utáni, izületi betegségekre és műtétek utáni rehabilitációra.
A niát bárki elkezdheti életkortól, nemtől, edzettségi-állóképességi szinttől és képességtől függetlenül, semmiféle előképzettséget nem igényel. Változatos és könnyen követhető.
 
Mit vigyél az órára? Kényelmes, szellős ruhát, törölközőt és vizet. Ha fázni szokott a lábad, vigyél zoknit is, niázni ugyanis mezítláb kell.
 
Próbáld ki: Klikk ide!
Nia videó
Hirdetés